Λήμνος

Γυμνάσιο Μουδρου – Δήμαρχος Λημνου : Ειχαν να πουν πολλα !

Μούδρος, 18-2-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, οι μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄τάξης του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» που συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στο διαγωνισμό του Δικτύου Δάφνη «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης» συναντήθηκαν διαδικτυακά με το Δήμαρχο Λήμνου, κ. Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στους μαθητές και στις συντονίστριες εκπαιδευτικούς, κκ. Παπαπαναγιώτου Μαρία και Γιακισικλή Γεωργία στα έργα του Δήμου που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε σχέση με την ενέργεια, τις μεταφορές, τα απορρίμματα, τους υδάτινους πόρους και τα κτίρια και τους δημόσιους χώρους και τους παρουσίασε τους επόμενους στόχους του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση του νησιού. Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο κ. Χάρος Ιωάννης, Πολεοδόμος-Μηχανικός-Περιφερειολόγος του Δήμου Λήμνου. Η ομάδα του Γυμνασίου Μούδρου άκουσε προσεκτικά την ενημέρωση, έθεσε τις απορίες και τους προβληματισμούς της στο Δήμαρχο και ετοιμάζεται να υποβάλει την πρότασή της για μια πιο βιώσιμη Λήμνο.

Ο μαθητικός διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και εκπαιδευτικοί, μαθητές και τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάζονται και προτείνουν έργα κοινής ωφέλειας για τον τόπο τους με βασικό γνώμονα την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό των επιπτώσεών της στα νησιά. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), με την υποστήριξη του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης  του ΟΗΕ και των αρχών και δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Εξυπνα Νησιά».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δήμαρχο για το χρόνο του και τη λεπτομερή παρουσίαση  στους μαθητές όλων των λεπτομερειών του σχεδιασμού και των επενδυτικών προγραμμάτων ανάπτυξης του Δήμου και αξιοποιούμε τα αποτελέσματα της συνάντησης για τη διαμόρφωση της δικής μας πρότασης που θα υποβάλουμε στο Δίκτυο Δάφνη και στη Δημοτική Αρχή.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης»

Παπαπαναγιώτου Μαρία.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button