Ανακοινώσεις

Γυμνάσιο Μουδρου, Γαλλικό Ινστιτούτου, Ε.Ο.Ε και γνωριμία με Γάλλο Πρωταθλητή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ

Μια πολύ σημαντική διαδικτυακή συνάντηση είχαν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» με τον Γάλλο πρωταθλητή της κολύμβησης Sylvain Paillette. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος που σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), διοργανώνει την 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα 06 – 10 Φεβ 2023 και προσκαλεί όλους τους νέους και νέες της Ελλάδας και της Ακαδημίας του Παρισιού να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του, μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Οι μαθητές μας είχαν  την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Γάλλο αθλητή, να ανακαλύψουν τις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και να μοιραστούν μοναδικές προσωπικές μαρτυρίες του. Ο Sylvain Paillette μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε πρακτικά και ψυχολογικά ζητήματα λόγω της αναπηρίας του, για την πίστη του στις δυνατότητές του και την επιμονή του, για την καθημερινότητά του, για τις διακρίσεις του για τα τρία του παιδιά.

Γεννημένος  το 1977 στην πόλη Fécamp στην Νορμανδία στην βορειοδυτική Γαλλία, με σπουδές στις Επιστήμες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Lille 2, κατακτά μετάλλια και διακρίνεται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στην κολύμβηση αλλά και στην ιππασία polo που του ανοίγουν τον δρόμο για την συμμετοχή του και στους Παραολυμπιακούς αγώνες που μαζί με τους Ολυμπιακούς αποτελούν  όνειρο κάθε αθλητή.γυ

Ευχαριστούμε πολύ το Γαλλικό Ιννστιτούτο Ελλάδος και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κ. Αγγελική Κεχαγιά, καθηγήτρια Γαλλικών, γι΄αυτή την εξαιρετική εμπειρία που βίωσαν οι μαθητές μας.

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button