Ανακοινώσεις

Η Αδήλωτη Εργασια και η Έλλειψή Ελεγχων τεθήκαν σε συνάντηση με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Το Δ.Σ του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων  κ Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου,συναντήθηκε με τον Βουλευτή του Ν.Λέσβου με τον κ.Γιάννη Μπουρνούς,μετά απο πρόσκληση του ιδιου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Αδαμάντιος Φαρμάκης,η Α’  Αντιπρόεδρος Αθηνά Κεραμίδη,ο Β’ Αντιπρόεδρος Νίκος Παρδάλης,και η Γ.Γραμματέας Δέσποινα Καμπουροπούλου.

Ο πρόεδρος Αδαμάντιος Φαρμάκης ,ο οποίος εργάζεται στην ξενοδοχειακή μονάδα Porto Myrina Palace,αναφέρθηκε στην εναρξη της τουριστικής σαιζόν καθώς και στο γεγονός οτι φέτος,το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό σχεδόν εως στα τέλη Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει οτι θα εχουν δουλειά οι εργαζόμενοι,οι οποίοι παρέμειναν ανεργοι δύο χρόνια!!

Θυμιζουμε, οτι μετά απο την παρέμβαση του Σωματείου μας ,το καλοκαίρι το 2021, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, αποζημιώθηκαν μ’ενα χρηματικό ποσό.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ξενοδοχείο θα προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις!!!

Ενα βασικό θέμα το οποίο θέσαμε στη συζήτηση μας με τον Βουλευτή,ειναι η απουσία της υπηρεσίας του ΣΕΠΕ στο νησί, πράγμα που σημαίνει οτι κάποιοι εργοδότες βρίσκουν την ευκαιρία και δρούν ανενόχλητοι, καταπατώντας την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επίσης συζητήσαμε για την αδήλωτη εργασία, αλλο ενα μεγάλο πρόβλημα,το οποίο απασχολεί τον κλάδο μας!

Δηλώσαμε, τέλος τον κ.Μπουρνούς, οτι ως Σωματείο θα παλεύουμε πάντα για την ορθή εφαρμογή της Εργατικής νομοθεσίας και την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

Ο Πρόεδρος     Αδαμάντιος Φαρμάκης                     Η Γ.Γραμματέας Δέσποινα Καμπουροπούλου

Φωτογραφια Αρχειου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button