Περιοδικό

Η Ακρίβεια και οι Σούπες

Τον χειμώνα θα τρώμε σούπες

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Καλπάζουν οι τιμές στο φυσικό αέριο και τα καύσιμα, καλπάζουν και οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, που έχουν ήδη γίνει πανάκριβα.

Μετά τα μέτρα στήριξης με το Powerpass και το Fuelpass υπάρχει πρόταση και για foodpass, δηλαδή επιδότηση αγοράς τροφίμων.

Εάν συνεχιστούν οι ανατιμήσεις, ιδιαίτερα σε βασικά είδη διατροφής, δεν αποκλείεται τον χειμώνα να αφήσουμε το πιρούνι και να χρησιμοποιούμε περισσότερο το κουτάλι.

Όπως μαγείρευαν παλιά οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας για να επιβιώσουν τον καιρό της ανέχειας και της φτώχειας: Μαγείρευαν και έτρωγαν σούπες σε μια μεγάλη κατσαρόλα για όλη την εβδομάδα.

Και για κρέας μια φορά το μήνα.

Όσο για ψάρια, φτηνό γάβρο και σαρδελιτσα.

Να είμαστε λοιπόν έτοιμοι για παραδοσιακή φασουλάδα, φακές, ρεβίθια, τραχανά, χορτόσουπα, μανιταρόσουπα, ψαρόσουπα, κοτόσουπα, μαγειρίτσα, πατσά κλπ.

Προβλέπεται λοιπόν φέτος το χειμώνα να δουλέψει πολύ κουτάλι και να επιστρέψουμε στα παραδοσιακά μας φαγητά, φασουλάδα, φακές, ρεβίθια, μαγειρίτσα, γιουβαρλάκια, χορτόσουπα, κοτόσουπα, ψαρόσουπα, μανιταρόσουπα, τραχανά, πατσά κ.α.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button