Περιοδικό

Η απρόσμενη τίγρη

Η απρόσμενη τίγρη

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ένα – ένα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. Όλοι όμως οι επιστήμονες σε όλες τις χώρες τονίζουν με έμφαση ότι μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κινδυνεύουμε,

και πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο από όσο με την καραντίνα. Γιατί αν ξανάρθει ο ιός, η νέα καραντίνα θα είναι χειρότερη από την πρώτη.

Μια φορά ένας βασιλιάς ήθελε να παντρέψει την κόρη του με κάποιο βολικό βασιλόπουλο που όμως η βασιλοπούλα δεν το ήθελε. Έτσι έπεισε τον πατέρα της να του βάλει μια δοκιμασία για να δει πόσο γενναίο ήταν. Οδήγησε λοιπόν ο βασιλιάς το βασιλόπουλο σε μια σειρά από εφτά κλουβιά και του είπε:

«Μέσα σε ένα από αυτά τα κλουβιά υπάρχει μια άγρια τίγρη. Μόλις ανοίξεις την πόρτα του κλουβιού της θα σου χιμήξει. Να έχεις έτοιμο το σπαθί σου αλλιώς νίπτω τα χείρας μου και σχολαστικά μάλιστα. Πρόσεξε γιατί θα σου έρθει απρόσμενα».

Το βασιλόπουλο κάθισε και σκέφτηκε:

«Στο πρώτο κλουβί αποκλείεται να είναι γιατί την περιμένω άρα μόνο απρόσμενη δεν θα είναι. ¨Ένας βασιλιάς κρατάει τον λόγο του κι εκεί θα βασιστώ. Αφού δεν είναι στο πρώτο, με την ίδια λογική δεν θα είναι ούτε στο επόμενο ούτε σε κανένα! Άρα τίγρη δεν υπάρχει κι ο βασιλιάς ήθελε να δοκιμάσει την εξυπνάδα μου».

Άρχισε λοιπόν ασυλλόγιστα να ανοίγει τη μια πόρτα μετά την άλλη και στην πέμπτη πόρτα το έφαγε η τίγρη!  Ο βασιλιάς είχε κρατήσει τον λόγο του αφού το άμοιρο βασιλόπουλο δεν την περίμενε. Κι όμως η λογική του ήταν άψογη αλλά από τη δική του την πλευρά.

 

Μήπως η τίγρη θυμίζει κορονοϊό; Γιατί έρχεται από εκεί που δεν τον περιμένεις. Και όσες περισσότερες πόρτες ανοίγει κανείς, τόσο πιο πιθανό είναι να τον βρει μπροστά του. Ενώ αν καθίσει σπίτι του ούτε βασιλοπούλα θα παντρευτεί αλλά θα έχει το κεφάλι του στη θέση του.

μερικοί έχουν χόμπι να ανοίγουν πόρτες στον ιό. Άλλοι πάλι είναι ζαμανφουτίστες, Κι άλλοι έπαψαν να πιστεύουν αυτά που ακούν. Και όσο δεν κολλούν τόσο εφησυχάζουν. Κι όταν τον κολλήσουν θα είναι απρόσμενος. Οπότε προσέχουμε για να έχουμε. Τα γνωστά μέτρα προστασίας για να μη βρούμε μπροστά μας την άγρια τίγρη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button