Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Αρχή κωφεύει στα πραγματικά προβλήματα και αρέσκεται σε φληναφήματα !

Στη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή (12-02-2021) και κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως του Ψηφίσματος που κατατέθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα Μύρινας σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο νόμο της Αυτοδιοίκησης, η Ελεονώρα Γεώργα και η παράταξη «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»  λαμβάνοντας υπ’ όψιν όχι μόνο τις αντιδράσεις που υπάρχουν με την επί θύραις αποδυνάμωση έως και κατάργηση σε κάποιες περιπτώσεις του θεσμού των τοπικών κοινοτήτων, αλλά κυρίως την ανάγκη αυτές να μην χάσουν την αυτοτέλεια τους, να ενισχυθούν με πόρους και αρμοδιότητες και να αναγνωριστεί ο ρόλος τους ως το πρώτο βήμα της επικοινωνίας του Δημότη με το Δήμο, υιοθετήσαμε με την ψήφο μας το κείμενο που κατετέθη και αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή την πρόκληση μιας θεματικής συνεδρίασης όπου θα τοποθετηθούμε συνολικά για το νέο νόμο.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης η Επικεφαλής της παράταξης μας Ελεονώρα Γεώργα τοποθετήθηκε για τα ακόλουθα ζητήματα και έθεσε ερωτήσεις στον κύριο Δήμαρχο σχετικά με :

 ΡΩΜΕΙΚΟΣ ΓΥΑΛΟΣ

Δυστυχώς κι ενώ είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και το προηγούμενο διάστημα, όταν ο Δήμαρχος δήλωνε άγνοια ( πρακτικά συνεδρίασης 02-12-2020 σε συνδυασμό με το από 03-12-2020 δελτίο τύπου μας  με συνημμένες φωτογραφίες), είδαμε το Ρωμέικο να ξαναγκρεμίζεται… Η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε το χαρακτηρισμό της περιοχής της Μύρινας ως περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχασε τη χρηματοδότηση, έχασε την ευκαιρία να γίνει ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο έργο προστασίας της ακτής από τη διάβρωση με τις ταχείες διαδικασίες που η νομοθεσία ορίζει στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αρκέστηκε μόνο στην  αποκατάσταση του σημείου, που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος παντελώς πρόχειρη και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για άρση της επικινδυνότητας. Με τα δεδομένα αυτά και κατόπιν της ειρωνικής απάντησης του Δημάρχου με ευφυολογήματα, όταν του υποδείξαμε το δρόμο της διεκδίκησης και του προγραμματισμού, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα ακόμη και για την απλή αποκατάσταση της περσινής ζημίας:

 • Εφαρμόστηκε η μελέτη για την άρση της επικινδυνότητας;
 • Τα 24.800 € που δαπανήθηκαν, σε ποιες εργασίες διατέθηκαν;
 • Τι έχουν να πουν στους Λημνιούς αυτοί που παρέλαβαν το έργο;
 • Γιατί είναι «επαιτεία» και «ζητιανιά» να ζητά ο Δήμαρχος χρήματα από την Πολιτεία ; Ποιος είναι αλήθεια ο ρόλος του Δημάρχου; Μας θλίβει ειλικρινά η στάση του…

 

 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ

Ζητήσαμε για πολλοστή φορά επίσημη ενημέρωση θέτοντας ερωτήματα που  και πάλι έμειναν αναπάντητα!

 • Ποια η τύχη της μελέτης που κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής εστάλη στο Υπουργείο Πολιτισμού;
 • Ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου τη σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας με το Δήμο μας; Αν όχι, γιατί;
 • Πόσο ακόμη θα καθυστερήσουμε;

 

 • ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Προτείναμε την προμήθεια αλατιού για τις οικίες και κυρίως τα στενά και τις γειτονιές , όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση των μηχανικών μέσων.

 

 • ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Προτείναμε την ενημέρωση των συμπατριωτών μας μέσα από τη ιστοσελίδα του Δήμου με ταυτόχρονη διενέργεια διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συνδρομή μηχανικών, γεωπόνων και δικηγόρων. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ενημερωθούν και να ενεργήσουν! Αλλά και ο Δήμος οφείλει να προβεί στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τον αγροτικό χαρακτήρα των εκτάσεων που μισθώνονται ώστε οι μισθωτές να εξακολουθούν να βιοπορίζονται εκμεταλλευόμενοι αυτές , εισπράττοντας τις επιδοτήσεις.

 

 • ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Είναι γνωστά επί σειρά ετών τα κτιριακά προβλήματα της εκπαιδευτικής αυτής δομής. Τα έχουν θέσει επιτακτικά η Διευθύντρια του Σχολείου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ. Ο μόνος δρόμος να γίνει το έργο είναι να ενταχθεί σε Τεχνικό Πρόγραμμα και να προϋπολογιστεί… Τα υπόλοιπα είναι μόνον υποσχέσεις…

 

 • ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 25 ΑΤΟΜΩΝ

Ενημερωθήκαμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πως υπήρξε διάστημα 3 ημερών για την κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου λόγω πανδημίας.  Εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία μοριοδότησης για ανέργους ή κοινωνικά ευπαθείς και ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης και σε ποια φάση αυτή βρίσκεται, πάλι χωρίς να λάβουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

 

Από τα παραπάνω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως η Δημοτική Αρχή κωφεύει στα πραγματικά, υπαρκτά και επί σειρά ετών άλυτα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Δημότη, αρέσκεται σε φληναφήματα , έχει δε  ζήτημα τήρησης χρονοδιαγραμμάτων και προγραμματισμού.

 

Λήμνος,15-02-2021

Ελεονώρα Γεώργα

¨ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ¨

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button