Λήμνος

Η έλλειψη νερού μεγαλώνει. Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΡΙΝΑ

Άλλο ένα καλοκαίρι με προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές της Μύρινας, τόσο στην επάρκεια, όσο και στην ποιότητα του νερού.

Όλοι εμείς που πληρώνουμε τέλη ύδρευσης, δεν έχουμε επαρκές νερό για οικιακή χρήση και αναγκαζόμαστε να ξαναπληρώνουμε για να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό.

Οι ευθύνες τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών είναι σοβαρές, αφού δεν έχουν φροντίσει να λύσουν το πρόβλημα αυτό και φροντίζουν να μεταθέτουν τις ευθύνες τους στους δημότες (σπατάλη νερού, κ.ά).

Δεν έχουν προχωρήσει σε δημιουργία υποδομών, γιατί θεωρούν κόστος όποιο έργο έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής του λαού, αλλά δεν φέρνει κέρδη σε ιδιώτες.

Ας μας απαντήσουν γιατί τα ξενοδοχεία έχουν νερό και δεν έχουν οι λαϊκές κατοικίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη δημοτική αρχή να δοθεί ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα της επάρκειας του νερού σε όλη τη Μύρινα, με κάθε μέσο. (μεταφορές νερού με πλοίο, αν δεν μπορεί να βρεθεί αλλού στο νησί, ώστε να γεμίζουν οι υπάρχουσες δεξαμενές, ή οποιοδήποτε άλλο μέσο). Να απαλλαγούν από λογαριασμούς του νερού, για όσο χρονικό διάστημα τα σπίτια δεν έχουν νερό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ διάνοιξη νέων γεωτρήσεων και τοποθέτηση νέων δεξαμενών στις περιοχές που δεν επαρκεί το νερό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τακτικούς ελέγχους της ποιότητας του νερού και έγγραφη υπεύθυνη ενημέρωση αν το νερό είναι πόσιμο ή όχι. Σε περίπτωση που δεν είναι πόσιμο να κάνουν όλες τις δυνατές ενέργειες ώστε αυτό να καταστεί πόσιμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή :

Να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης και την εύρεση κονδυλίων για να κατασκευαστεί το φράγμα Κάσπακα που θα εξυπηρετήσει σε επάρκεια νερού την περιοχή της Μύρινας, του Κάσπακα, του Κορνού και του   Πλατέος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παρέμβαση των κρατικών υπηρεσιών, για να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού σε όλο το νησί.

Μύρινα 23-7-2023

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button