Απόψεις

Η Ενωση Ξενοδόχων για το ανεξέλεγκτο φετινό Καμπιγκ

Το ανεξέλεγκτο κάμπινγκ,  ακομη σε μια –  δυο περιπτώσεις  και στην πιο Κεντρική Πλαζ, τον Τούρκικο μέσα στο Λιμάνι και δίπλα στα σπίτια,  φέτος πήρε έκταση,  ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν  περιορισμένο στην περιοχή του Κέρους…

Πως εμφανίστηκε αυτή η έξαρση είναι κάτι που θέλει μια ερεύνα και να αιτιολογηθεί όμως το πιο  βασικό από τη στιγμή που ξεκίνησε,  είναι να οργανωθεί…

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση Ξενοδόχων σε ένα κείμενο συμπερασμάτων για τη φετινή χρονιά , το οποίο δημοσιεύσαμε βάζει και αυτό το ζήτημα και χτυπά το καμπανάκι για την επόμενη χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό:

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

  1. Το φαινόμενο των campers και του ελεύθερου camping, που φέτος ειδικά, εμφανίστηκε σε όλο το νησί και όχι μόνο στην περιοχή του Κέρους (ήτοι επισκεπτών για extreme sports), αφέθηκε απαράδεκτα ελεύθερο και ανεξέλεγκτο. Η διαμαρτυρία μας δε για αυτό συνοδεύεται με πάρα πολλές ενστάσεις και διαφόρων παραβατικών φαινομένων που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και για την άμεση ανάγκη, είτε προσέλκυσης επενδυτών, είτε παρέμβασης του Δήμου μας για τη δημιουργία camping νόμιμου με τις απαραίτητες προδιαγραφές που ορίζονται από τον Νόμο.  Αυτό το είδος τουρισμού είναι χρήσιμο για την τοπική κοινωνία ,μόνο όταν βρίσκεται κάτω από την ομπρέλλα του νόμου ,αλλιώς δεν λειτουργεί θετικά στον τοπικό τουριστικό πολλαπλασιαστή, προσθέτοντας ελάχιστα αλλά κυρίως βαρύνοντας το περιβάλλον.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button