Ανακοινώσεις

Η Επετειος του Πολυτεχνείου (την Παρασκευη 17/11) και ειναι 50 χρόνια μετά! Συγκέντρωσή στο Λιμάνι Μύρινας ;

ΚΑΛΕΣΜΑ

Στον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 του ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6 μ.μ. στο ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

“Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί – Παιδεία – ελευθερία”

   50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ζωές του λαού και της νέας γενιάς. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για τους δικούς μας Νοέμβρηδες!

  Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που η Παλαιστίνη “φλέγεται” και όλη η περιοχή μας απειλείται από μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη!

Το κράτος – δολοφόνος Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δολοφονεί παιδιά και αμάχους, επεκτείνει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζει να φυλακίζει και να εκτοπίζει τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο έγκλημα αυτό συνένοχη είναι η ελληνική κυβέρνηση, που προκλητικά βαφτίζει τη γενοκτονία στη Γάζα “αυτοάμυνα” του Ισραήλ, φτάνοντας στο σημείο να μη στηρίξει ψήφισμα στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Υποστηρίζουμε το δικαίωμά του για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη!

Ο Νοέμβρης δείχνει πως στα “σκοτάδια” αυτού του βάρβαρου συστήματος υπάρχει το “φως” που θα τα συντρίψει!

Τον Νοέμβρη του 1973 “μίλησε ο λαός”! Ο λαός και η νεολαία έγιναν πρωταγωνιστές των εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμή τους κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, τη χούντα των συνταγματαρχών, στις διεθνείς και εγχώριες συμμαχίες της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν από τη χούντα!

Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

  Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για να δυναμώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, για δωρεάν, σύγχρονες σπουδές, για δουλειά με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα: Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ – ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button