ΕπιλεγμέναΛήμνος

Η ΕΡΤ1 στα Ρηχά Νερά και η κουζίνα της Λήμνου !

Όχι μόνο η εικόνα των Τοπίων και των Πιάτων της Λημνιακής Κουζίνας,  αλλά και όσα ακούστηκαν ήταν ενθουσιαστικά για τη Λήμνο .

Η  Αναστασία Σπυριδάκη,  που συντόνιζε την  ανταπόκριση από τη Λήμνο είχε να πει πολλά  αλλά  και όσα αναφέρθηκαν από το Μάνο  Μαυράκη, ο οποίος ετοίμασε στο μαγαζί  του  την τοπική κουζίνα,   από το  Μάκη Ψάρρα  και την πρωτοεμφανιζόμενη σε τέτοια εκπομπή  Ευτέρπη  Παπανικολάου, ήταν  Λήμνος στο Μεγαλείο της !

Τα καλύτερα και πιο  πειστικά λόγια, πάντως,  τα ακούσαμε  από την  Παρουσιάστρια της Εκπομπής της ΕΡΤ1,  τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η οποία  γνώριζε  τα πάντα γύρω από τη Λήμνο !

Σίγουρα,  αυτό που πρότεινε στους πιθανούς Επισκέπτες της Λήμνου ότι θα χρειαστούν  μια εβδομάδα τουλάχιστον για να την γνωρίσουν και ακόμη μια  δεύτερη επίσκεψη, το έχει κάνει η ίδια !

Εξαιρετική ήταν   η εικόνα  της Κουζίνας  μας, με  το “κασπακνό” ( αρνί στο φούρνο με ρύζι σκεπασμένο με φρέσκο  τυρί ), τα  Ασπρομύτικα  φασόλια,  ο  Αφκος  (Λημνιά φάβα)  τα τοπικά  αλίπαστα,  το  καπνιστό μαγιάτικο (ένα είδος τόνου), το  ντόπιο Λάδι , το ούζο τοπικής  απόσταξης και το κρασί  από τα  εκλεκτά και μοναδικά σταφύλια ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας , το ψωμί απο το περίφημο στάρι  “Λήμνος”,   το τυρί ΠΟΠ “καλαθάκι”, όλα αυτά ήταν μια πρόκληση  σε  μια παραλία,  που όπως τονίστηκε είναι  μέσα   στην Πόλη της Μύρινας  για να πας με τα πόδια.

Έγινε αναφορά στα μοναδικά  γεωλογικά κυρίως τοπία μας  όπως οι Παχιές Αμδες  (αμμουδιές,  το κοντινό Γομάτι  και τα Φαλακρά, όπως επίσης,  και δεν  μπορούσε να λείψει,  το Κέρος ως ένας ιδιαίτερος  διεθνής Προορισμούς θαλασσινών σπορ  !

Το καταλυτικό ,  ως κοντράστ,  ήταν στην αρχή  και καθώς  στο προηγούμενο θέμα της Εκπομπής από παραλία της Αττικής αναφέρθηκε το κόστος  εισόδου στην Πλαζ με 8 € και για η χρήση της ξαπλώστρας 4 €, όταν έφτασε η σειρά της Λήμνου και ρωτήθηκε, νομίζω “εντέχνως” απο την  Στ. Χριστοφιλέα, πόσο χρεώνεται η είσοδος και η χρήση της ξαπλώστρας στη Λήμνο, ο Μάνος με σαρδόνιο χαμόγελο απάντησε :  ΤΙΠΟΤΑ !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button