Περιοδικό

Οι εθελοντές της Κατερίνης σε νέα δράση

Οι εθελοντές της Κατερίνης σε νέα δράση

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Πρωτοφανή τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας της Κατερίνης!

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Είμαι κι εγώ εδώ» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» με στόχο την ενίσχυση/εξυπηρέτηση ανήμπορων συμπολιτών την περίοδο της αναμενόμενης έξαρσης κρουσμάτων του κορωναϊού, έγινε προχθές, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, αργά το βράδυ. Ήδη συγκροτήθηκε χτες η ομάδα εθελοντών με 31 εθελοντές οι οποίοι από σήμερα κι όλας ανέλαβαν δράση.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη των συμπολιτών της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας.

Μέσα σε μόλο λίγες ώρες έλαβαν χώρα τα παρακάτω:

  • Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης η δημοτική αρχή διέθεσε άμεσα στη νεοσυσταθείσα ομάδα ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο . με το τρέιλερ της Εθελοντικής Ομάδας θα μεταφέρει τρόφιμα κλπ σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Η πρωτοβουλία έχει την πλήρη στήριξη του Δήμου.
  • Στη δράση θα ενταχθούν και οικογένειες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου.
  • Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της τοπικής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» ήδη τοποθετήθηκαν καρότσια στα 18 υποκαταστήματα της επιχείρησης με σχετική αφίσα, που θα προτρέπει τους πελάτες στα ταμεία να ενισχύσουν με τρόφιμα την προσπάθεια αυτή.
  • Τόσο ο Δήμος όσο και τα σούπερ μάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» θα διαθέσουν σημαντική ποσότητα τροφίμων η οποία θα προστεθεί στην υπάρχουσα ποσότητα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή τους στις ανήμπορες οικογένειες.
  • Η καταγραφή, διαλογή, διαχείριση και διάθεση των τροφίμων θα πραγματοποιείται από την ομάδα εθελοντών ενώ θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τους δικαιούχους και τις ποσότητες που έχουν παραληφθεί.
  • Ενημερώθηκε η Διεύθυνση της Αστυνομίας για την έναρξη κυκλοφορίας του παραπάνω οχήματος το οποίο θα φέρει διακριτικά της δράσης. Ο οδηγός του οχήματος θα έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα.
  • Θα διατεθούν σε πρώτη φάση τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου (που οργανώνει κάθε χρόνο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης).
  • Οι αποδέκτες θα λαμβάνουν τρόφιμα κάθε 15 ημέρες.
  • Θα ακολουθήσει ευρεία ενημέρωση πολιτών και επιχειρήσεων με στόχο τη στήριξη της πρωτοβουλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button