Περιοδικό

Η Εθελοντική Ομάδα προβάλλει τον τόπο μας και ενισχύει την τοπική οικονομία

Η Εθελοντική Ομάδα προβάλλει τον τόπο μας στους ξένους και ενισχύει την τοπική οικονομία

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Αυτές τις μέρες έχουν έλθει και μένουν σε ξενοδοχείο στην Παραλία Κατερίνης ογδόντα οκτώ (88) μαθητές και σπουδαστές από Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Γερμανία. Τους συνοδεύουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους.

Συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Plus και ήλθαν να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν πρακτικά σε θέματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Ταυτόχρονα για να γνωρίσουν την Πιερία, τα αξιοθέατα και τα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

 

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, που έχει έδρα τον Καπνικό Σταθμό δίπλα στα δικαστήρια της Κατερίνης, εκεί όπου αυτές τις μέρες και μέχρι 15 Μαΐου λειτουργεί η Ανθοκομική Έκθεση.

Οι σπουδαστές παίρνουν μέρος σε 3 ενότητες μαθημάτων, κοινωνικό φαρμακείο Αλέκος Φτίκας (διαλογή, καταχώρηση κλπ. φαρμάκων και ιατρικών σκευασμάτων), κοινωνικό παντοπωλείο για τις άπορες οικογένειες, και πυροπροστασία Ολύμπου και Πιερίων (στο πρόγραμμα “Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος” που γίνεται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία).

 

Έχουν επισκεφτεί το μουσείο, το αρχαίο θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον. Επίσης τον Όλυμπο (φαράγγι Ενιπέα, Πριόνια και μοναστήρι Αγ. Διονυσίου) και θα επισκεφτούν επίσης την Βεργίνα πιθανό και τα Μετέωρα. Έτσι, μαθαίνουν για την ελληνική μυθολογία και ιστορία.

 

Πέρα από την προβολή και διαφήμιση του τόπου μας, αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει πολύ σημαντικό και άμεσο οικονομικό όφελος για τις τοπικές μας επιχειρήσεις (ξενοδοχείο, εστίαση, ΚΤΕΛ κλπ.) και μάλιστα σε τουριστική περίοδο Low Season.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας με τους 3.400 ενεργούς εθελοντές της και τις εγκαταστάσεις της που λειτουργούν εδώ και 12 χρόνια στον Καπνικό Σταθμό, είναι ο μοναδικός φορέας του νομού μας που πιστοποιήθηκε (πρώτος πανελλήνια από όλους όσοι υπέβαλλαν φάκελο συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση) για  εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus.

Σύμφωνα με την πίστωση του σχετικού προϋπολογισμού θα ακολουθήσουν και νέα προγράμματα, όπως αυτό που τρέχει αυτές τις μέρες.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 14 Μαΐου θα γίνει η τελετή λήξης και απονομή βραβείων στους νικητές του 9ου Διαγωνισμού Διηγήματος (που οργανώνει κάθε χρόνο η Εθελοντική Ομάδα), συνεχίζεται η τακτική μηνιαία στήριξη των 300 πυρόπληκτων οικογενειών της Εύβοιας, των απόρων της πόλης μας με φάρμακα και τρόφιμα, η  τακτική αποστολή φαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο μας, ενώ ξεκινάνε τον Ιούνιο οι βάρδιες πυροπροστασίας Ολύμπου και Πιερίων και ο δωρεάν θερινός κινηματογράφος στην καταπράσινη, δροσερή και φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Συγχαρητήρια στους εθελοντές μας!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button