Περιοδικό

Η  φθηνότητα της ζωής

Η  φθηνότητα της ζωής

Γραφει η Χριστινα Καβουρα

Αναρωτιέμαι πάντα ήταν τόσο «φθηνή» η ανθρώπινη ζωή ή φθήνυνε τόσο πολύ στις μέρες μας !

Προφανώς από καταβολής κόσμου η ζωή εκτός από πολύτιμη ήταν και φθηνή! Ναι εδώ έχουμε την απόλυτη αντίφαση. Γι΄αυτούς που αγαπάνε τον άνθρωπο, για τους επιστήμονες, τους ερευνητές, κάποιους γιατρούς, τους ανθρωπιστές, τους αλτρουιστές, κάποιους Ιεραποστόλους,  η ζωή είναι πολύτιμη.

Το έγκλημα  όμως πρέπει να κατοικοεδρεύει στην ανθρώπινη φύση,  εκεί στα άδυτα της ψυχής όπου κρύβονται αισθήματα δύσκολα, εγωισμού, φθόνου, αλαζονείας, ιδιοτέλειας, μίσους !

Ο Κάιν σκοτώνει απροβλημάτιστα τον Άβελ και από εκεί και πέρα η ιστορία μας βρίθει εγκλημάτων «καθημερινών»  έως και παράλογων.

Εγκλήματα εν βρασμό ψυχής, εγκλήματα τιμής, εγκλήματα μίσους, εγκλήματα φανατισμού, εγκλήματα αμέλειας, εγκλήματα αξεδιάλυτα, τρέλας,  όταν κάποιος αποφασίζει να πάρει τον ρόλο του εκτελεστή σε ένα σχολείο, σε ένα πολυκατάστημα σε μια εκκλησία. Βέβαια έχουμε και τα ψυχρά  πληρωμένα εγκλήματα – βλέπε  συμβόλαια θανάτου-.

Νομίζω ότι το τελευταίο αυτό είδος δεν ευδοκιμούσε πριν λίγα χρόνια στην πατρίδα μας. Τώρα ευδοκιμεί σε μεγάλο βαθμό  και συντελείται απρόσκοπτα μέσα στο φως της μέρας.

 

Στις ειδήσεις άκουσα έντρομη προχθές ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος 215 παιδιών στον Καναδά.  Περιέργως δεν δόθηκε καμιά έκταση στο θέμα, ούτε καν μια κάποια εξήγηση. Αν επρόκειτο για σκοτωμένους σκύλους ή έστω  γάτες θα είχε βουίξει ο κόσμος. Για τα παιδιά  αυτά είπαν δυό λέξεις και μετά σιωπή. Άρχισα να ψάχνω το θέμα στο διαδίκτυο  και έπεσα πάνω σε πολλές τραγικές όσο και απάνθρωπες ιστορίες.

Για δεκαετίες, πολλά παιδιά αυτόχθονες στον Καναδά τα έπαιρναν από τις οικογένειές τους και τα έστελναν σε οικοτροφεία. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι, ενώ στις οικογένειές τους δόθηκαν μόνο ασαφείς ή μηδενικές εξηγήσεις.

Τώρα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, μια ιθαγενής κοινότητα στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, υποστηρίζει ότι έχει βρει αποδεικτικά στοιχεία για το τι συνέβη σε μερικά από τα αγνοούμενα παιδιά της: έναν ομαδικό τάφο που περιέχει τα οστά 215 παιδιών, θαμμένα σε ένα πρώην σχολείο.

Και αν πάμε στις γενοκτονίες των λαών ανά μέσω των αιώνων θα καταθλιβούμε αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε !

Μπορεί να λέει ο Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά στοιχεία υπάρχουν με …. διευθύνσεις και ονόματα.

Π.χ. όταν ο Ιερωμένος Krikor Balakian  ρώτησε τον υπεύθυνο  Kapitän Shukri   για την σφαγή στο Yozgat όπου είχαν παραταχθεί από την μια μεριά οι Αρμένιοι άνδρες και από την άλλη οι γυναίκες και τα παιδιά, αν χρησιμοποίησαν σφαίρες για να τους σκοτώσουν, η

απάντηση του Kapitän Shukri   ήταν ότι οι σφαίρες ήταν ακριβές. Δεν χαλάλισαν ούτε μια σφαίρα γι αυτούς τους ανθρώπους. Τους έσφαξαν.

Οι Τούρκοι χρεώνονται την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων, των Ελλήνων της Μικρασίας.

Βέβαια οι Τούρκοι είχαν μίσος γι’ αυτούς τους λαούς που δεν ήθελαν να αφομοιωθούν σε ένα κράτος που αφομοίωσε πολλούς λαούς,  ήθελαν να διαφυλάξουν την θρησκεία τους, τον πολιτισμό τους, τα έθιμά τους.

Οι  γενοκτονίες  δεν συμβαίνουν απαραίτητα λόγω μίσους. Οι γενοκτόνοι μπορεί να αποβλέπουν μόνο στην αρπαγή της γης των γενοκτονημένων.

 

(Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση αναγνώρισε ως γενοκτονία τον σφαγιασμό από τις γερμανικές αποικιοκρατικές δυνάμεις μελών των εθνοτήτων της Ναμίμπια, Χερέρο και Νάμα, στις αρχές του 20ού αιώνα και συμφώνησε να καταβάλει στη χώρα 1,1 δισ. ευρώ ως «βοήθεια στήριξης», αλλά όχι ως «αποζημίωση»!

Οι διώξεις εναντίον των Χερέρο και των Νάμα, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκουν φριχτό θάνατο από τα γερμανικά στρατεύματα κατά την περίοδο 1904-1908, έχουν χαρακτηριστεί ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα», ως «η ξεχασμένη γενοκτονία» ή ακόμη και ως «πρόβα» για το Ολοκαύτωμα.

Οι Χερέρο και οι Νάμα αντιστάθηκαν στις αρπαγές γης, που επέβαλαν οι Γερμανοί ως αποικιοκρατική δύναμη στη Ναμίμπια — τότε Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική. Κάποιους τους εκτέλεσαν, ενώ άλλους τους εγκατέλειψαν στην έρημο ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.)

Γενοκτονίες συμβαίνουν και σήμερα, ιδιαίτερα στις φυλές των Ινδιάνων στον ποταμό Παραγουάη, και φυσικά στον Αμαζόνιο.  Σύμφωνα με τα κρυφά και δύσκολα προσβάσιμα στοιχεία που καλύπτονται  από τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών έχουν ραντίσει με χημικά τη γη τους και τους έχουν μολύνει με διάφορες ασθένειες, εύκολη λύση στην εποχή μας, π.χ. από τα 5 εκατομμύρια της φυλής  Ινδιάνων Ιπίκας στην περιοχή ,  έχουν απομείνει 240.000 άτομα. Και αυτά συμβαίνουν στον …. Πολιτισμένο κόσμο μας, όπου υποτίθεται ακόμα, ότι η ανθρώπινη ζωή έχει κάποια αξία.

 

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία είναι πολύ πιθανό ο κορονοϊός που ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη να ξέφυγε από το κινέζικο εργαστήριο ! Σε ποια λοιπόν συνείδηση – αν υπάρχει τέτοιο πράγμα – θα χρεωθούν όλοι αυτοί οι θάνατοι, όλο αυτό το πένθος, όλη αυτή η καταστροφή της ζωής των ανθρώπων ?

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button