Ανακοινώσεις

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ» του Διονυσίου Σολωμού στη Λήμνο

Θεατρική παράσταση στο Μούδρο

Το έργο του Διονύσιου Σολωμού “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια , μια παράσταση που δίνεται υπό το πλαίσιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου «Ανθρώπων Τέχνη. 1922-2022….. Από την Καταστροφή στην Δημιουργία» – πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα 4 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο του Μούδρου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση, η οποία είναι επίκαιρη, διαχρονικά λόγω των μηνυμάτων που μεταδίδει και την παράλληλη προβολή πολύτιμων διαχρονικών Αξιών στην κοινωνία μας.

Ο Δήμος Αβδελιώτης που ενθουσίασε το κοινό στο Φεστιβάλ Αθηνών 2013 παρουσιάζει εκ νέου το έργο του Διονύσιου Σολωμού με την εξαίρετη ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια. Ένα έργο με σημείο αναφοράς την Ζάκυνθο και με αφορμή το συναίσθημα φόβου που κατέκλυσε τον συγγραφέα όταν ήρθε σε επαφή με μια δύσμορφη, εμπαθή Ζακυνθινή Γυναίκα που έβριζε με μανία κάποιες γυναίκες πρόσφυγες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι, στην προσπάθεια τους να βρουν τρόφιμα για τους έγλειστους άνδρες τους. Αυτό λειτούργησε αρνητικά, γεμίζοντας τον Ποιητή πικρία και οδύνη που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τις γυναίκες του Μεσολογγίου.

Με το έργο του Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ λυτρώνεται και έτσι συγχωρεί τον εαυτό του, καθώς αντιλήφθηκε πόσο παραπλανητικό ήταν το συναίσθημα του φόβου του απέναντι στην  μορφή του κακού, εν προκειμένω στο πρόσωπο της Γυναίκας της Ζακύθους. Το έργο αποτελεί μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και αυτογνωσίας, ενώ πολλά στοιχεία μπορούν να ανιχνευθούν στη σημερινή ζοφερή εποχή.

Συντελεστές Παράστασης:
Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία–Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια
Φωνή Σολωμού: Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Δ. Αβδελιώδης
Χειριστής Ήχου – Φώτων: Νίκος Επίσκοπος
Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button