Λήμνος

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ !

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ !

Η Έκθεση που λειτούργησε με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη Συνθήκη του Μούδρου στον Χώρο ΑΠΟΘΗΚΗ  με θέμα «Η Λήμνος και η δράση της Ελληνικής Αεροπορίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ήταν μια σταθερή αξια σε όλη τη διάρκεια των εορτασμών.

 Την επισκέφτηκαν μεμονωμένα άτομα αλλά κυρίως Σχολεία και ομάδες ατομων όπως  μια Σχόλη Αξιωματικών του Ναυτικού (φωτογραφία)   η οποία  ήρθε για ένα  γενικότερης  ενημέρωσης ταξίδι  στη Λήμνο.

Ο συνταξιούχος, πια, αλλά πάντα εθελοντικά ενεργός,  αξιωματικός της Αεροπορίας Διογένης Τσιπουριδης,  που μαζί τον συνάδελφο Γιάννη Γκαλιούρη   “ΔΟΥΛΕΨΑΝ” για   ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ,  ήταν  όλες τις μέρες εκεί και πάντα έτοιμος  μια μικρή διάλεξη – παρουσίαση  για αυτή την περίοδο των απαρχών της χρήσης του αέρα σαν ακόμη ένα πεδίο μάχης!

Μαζί με το φωτογραφικό υλικό από εκείνη την εποχή έβλεπε κάνεις μικρού μέγεθος 30, 40 εκατοστά,  μοντέλα εκείνων των πρωτόγονων αεροπλάνων και ένα πολύ εντυπωσιακό βιντεακι , μια προσημείωση,  αερομαχιών εκείνης της εποχής.

Θα μπορούσε η Εκθεση αυτή εμπλουτισμένη και με άλλο  υλικό και συναφών θεματων  να αποτελέσει ένα μόνιμο που Μουσείο στη Λημνο!  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button