Ανακοινώσεις

Η Κυριακη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Πρόγραμμα !

Πρόγραμμα

Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

 

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 θα εορταστεί η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην πόλη της Μύρινας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο της Μύρινας με συμμετοχή του Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον  Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος Γ, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο.

Στη δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι Βουλευτές Λέσβου, ο Διοικητής της 88 Σ.ΔΙ., ο Έπαρχος Λήμνου, ο Δήμαρχος Λήμνου, ο Ειρηνοδίκης Λήμνου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας,  οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών, οι Διοικητές της 130 Σ.Μ., της 8ης Μ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Κλιμακίου Λήμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο Λιμενάρχης Μύρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία με στολή και αποστρατεία, κατά ιεραρχική τάξη, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λέσβου – Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λήμνου (Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Λήμνου), ο Εκπρόσωπος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων .

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας με μέριμνα της Στρατιωτικής Διοίκησης Λήμνου.

Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων

Ώρα 16:45: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή του Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2021.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2021.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας                                                                                                               

                                                                                                                                         Ο Έπαρχος Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button