ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Η Λημνος και το αεροπορικό ατύχημα στην Καβαλά…

Το αεροπορικό ατύχημα στην Καβάλα έχει και λίγο Λήμνο μέσα…

Αν δει κανείς το σημείο που έγινε η αλλαγή πορείας (προς την  Καβάλα)  του αεροπλάνου θα διαπιστώσει ότι ήταν, έστω και λίγο, πιο κοντά  στο Αεροδρόμιο της Λήμνου.

Ο Γνωστός απο την παρουσία του στην Τηλεόραση πτέραρχος Ιατρίδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή αναρωτήθηκε:  γιατι  ο Πιλότος επέλεξε την Καβάλα ενώ το Αεροδρόμιο της Λήμνου ήταν πιο κοντά.

Για άλλη μια φορά η Λήμνος σε τέτοια  καταστροφικά συμβάντα αποφεύγει να εμπλακεί… Αναφέρομαι σε πολλές περιπτώσεις καιρικών θεομηνιών όπου ενώ οι προγνώσεις  του Καιρού την περιλάμβαναν στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τελικά απέφευγε   να είναι μέσα στα  πεδία της καταστροφής.

Ακομη,  ως προς το αεροπλάνο που έπεσε και τη Λήμνο: Αν προεκτείνει  κανείς  την αρχική του πορεία στο χάρτη θα δει ότι είχε κατεύθυνση προς τη Λήμνο και θα περνούσε πάνω απο τα κεφάλια μας.  Τα αεροπλάνα κινούνται σε προκαθορισμένους αεροδιαδρόμους και δεν βάζουν  πορεία, όπως τα βαπόρια,  κατευθείαν στον  τόπο του προορισμού τους,  που στην περίπτωση μας  ήταν η Ιορδανια…

Η Λήμνος και  συγκεκριμένα  το Αεροδρόμιο της  είναι ένα σημείο που συνδέονται οι  αεροδιάδρομοι οποτε αφού φτάσουν εδώ αλλάζουν , ελαφρά πάντως,  πορεία.    Για αυτό   πάνω απο τη Λήμνο παρατηρούμε μια  συνεχή διέλευση  αεροπλάνων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button