Απόψεις

Η Λημνος λείπει από την Κρουαζιέρα και μόνο η Λέσβος υπάρχει για την Περιφ. Β. Αιγαιου.

Ειναι “αχαρο” σε καθε ειδηση απο την Περιφέρεια Β. Αιγαιου,  οπου το καθε νησι εχει τη δικη διαφορετικότητα και δυναμική να “γκρινιάζουμε” αν δεν υπάρχουν αναφορές και  στη Λημνο. Όμως το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ για  συμμετοχή της Περιφέρειάς σε σειρα Συνεδρίων, Συζητησεων κλπ  για την κρουαζιέρα  να υπάρχει  μόνο το νησί της Λέσβου και  η Λημνος   να ειναι εξαφανισμένη, η οποία στον τομέα της κρουαζιέρας έχει μια  παρουσια,  για μας ειναι ένα ζήτημα,  το οποίο θέτουμε !

Η Φωτογραφία ειναι απο το λιμανι Μυρινας με ενα  κιόσκι  υποδοχής τουριστών Κρουαζιερας, και μάλιστα με άτομο με την τοπική φορεσια του Κεχαγιά!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 62η Συνέλευση MedCruise»

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε μέσω του ειδικού συνεργάτη της για την Λέσβο κ. Ιωάννη Μπρα και της εταιρείας Five Senses Consulting, στην 62η Γενική Συνέλευση της MedCruise -του μεγαλύτερου παγκόσμιος οργανισμού λιμανιών – που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα  23-27 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις και παρουσιάστηκε ξανά η Λέσβος σαν προορισμός κρουαζιέρας με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μέσα από δομημένες παρουσιάσεις για κάθε κατηγορία εταιρειών κρουαζιέρας (Contemporary, Premium & Luxury), αναπτύχθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες εκδρομών καθώς πλέον είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες να έχουν πολλές επιλογές, κάτι που το νησί διαθέτει.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις εταιρείες: Costa Cruises, Holland America Line, Ponant Yacht Cruises, Grand Circle Cruise Line, Carnival UK (P&O Cruises & Cunard), Princess Cruises, Silversea Cruises, Sea Dream Yacht Club, Four Seasons Yachts και Swan Hellenic Cruises.

Η παρουσία στην MedCruise ήταν το τρίτο σημαντικό γεγονός που συμμετείχε η Λέσβος σαν προορισμός κρουαζιέρας φέτος, καθώς προηγήθηκε η συμμετοχή στο Posidonia Cruise Forum που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 25-26 Απριλίου αλλά και  στην μεγαλύτερη έκθεση και συνέδριο κρουαζιέρας παγκόσμιος το SeaTrade Cruise Global που πραγματοποιήθηκε στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ το διάστημα 27-30 Μαρτίου.

Η συμμετοχή του κ.  Μπρα και στα δύο συνέδρια της MedCruise , ως ομιλητής στο πάνελ για την προσβάσιμη κρουαζιέρα αλλά και της Seatrade Global ως πρεσβευτή και ως συντονιστή τεσσάρων πάνελ, έδωσε την δυνατότητα να γίνουν συζητήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’H προσπάθεια μας για την ανάδειξη της κρουαζιέρας στο νησί της Λέσβου είναι συνεχής και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η θετική συμμετοχή μας στα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου, όπου πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν συναντήσεις και συζητήσεις με όλες τις εταιρείες στόχους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί στις εταιρείες το βιβλίο εκδρομών του προορισμού Λέσβου (Lesvos Cruise Excursion Book) που θα ολοκληρώσει τον φάκελο που δίνουμε στις εταιρείες. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σταθερά στρατηγικά βήματα μιλάει στα κέντρα αποφάσεων και  επαναφέρει την Λέσβο στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας’’.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα δώσει το παρών και στην Ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας, Seatrade Europe.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button