Περιοδικό

Η Λήμνος μέσα από εικόνες – Ρωμέϊκος Γιαλός

Η Λήμνος μέσα από εικόνες – Ρωμέϊκος Γιαλός

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Στην φωτογραφία αυτή, που είναι ευγενική προσφορά της Ντίνας Καραγεωργίου, διακρίνεται η άκρη του Ρωμέϊκου Γιαλού. Με τη θάλασσα που είναι σχεδόν πάντα ήσυχη σαν λάδι.

Αυτό που δεν φαίνεται, είναι ο υπόλοιπος Ρωμέικος Γιαλος, εκεί όπου μπορείς να κάνεις παραλιακά δίπλα στη θάλασσα τον περίπατο σου, ξεκινώντας μπροστά από την Μητρόπολη και στη συνέχεια να περάσεις το Γυμνάσιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΟ, το πάρκινγκ δίπλα στο γεφυράκι, τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα όμορφα παλιά αρχοντικά.

Αριστερά στη φωτογραφία είναι η πιτσαρία-ταβέρνα ΡΩΜΕΟ, που σερβίρει έξω, στα τραπεζάκια δίπλα στο κύμα.

Πίσω της είναι το αρχοντικό Βόντελα και δεξιά το κάτασπρο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ακόμα πιο δεξιά κάτω είναι η είσοδος του Κάστρου από την βόρεια πλευρά.

Ανάμεσα στον Βόντελα και την Αγία Παρασκευή διακρίνονται λίγο τα σκαλιά που οδηγούν πάνω αριστερά στον ξενώνα και την καφετέρια ΝΕΦΕΛΗ, με την πανοραμική θέα, που δίκαια ονομάζεται και ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, με θέα τα Ρηχά Νερά, τον Πέτασσο, τον Αυλώνα και τον Αη-Γιάννη Κάσπακα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι αφού κάνεις το μπάνιο σου στη θάλασσα, πηγαίνεις στην ταβέρνα και απολαμβάνεις τις νοστιμιές. Κατόπιν ανάβεις ένα κερί στην εκκλησία και ανεβαίνεις μια βόλτα στο κάστρο. Κι αφού περπατήσεις στο κάστρο και χαιρετήσεις εκεί και τα ελάφια, στο γυρισμό ξεκουράζεσαι στην ΝΕΦΕΛΗ, όπου απολαμβάνεις την καταπληκτική θέα και το δροσερό ποτό σου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button