ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Η Λήμνος της καρδιάς τους ! Να τι έγραψαν για μας :

Η … περιουσία της Λήμνου

Πλούσια πρόσφερε τα δώρα της και φέτος, η οικοδέσποινα Λήμνος, στους χιλιάδες επισκέπτες της . Φέτος ειδικά είχαμε την τύχη να μας επιλέξει σαν προορισμό, ένα γκρούπ 43 ορειβατών   από τον Ε.Π.Ο.Σ   Φυλής, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα,που άνοιξε ήδη μία πόρτα στον εναλλακτικό τουρισμό, για την Λήμνο, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε  τα χνάρια τους , τα πατήματά τους σε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα που εκπονήθηκε με πολλή οργάνωση και μελέτη και τελικά επιτυχημένο σαν πλάνο. Κι όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού και του αποχαιρετισμού, δεν είχαν παρά μόνο ευχαριστίες,  όμορφες αναμνήσεις, εντυπώσεις, εμπειρίες, από ένα τόπο τόσο πλούσιο, -φύση, τοπία, πολιτισμός, άνθρωποι, γεύσεις-. Κι έφτασε να γίνει η Λήμνος της καρδιάς τους.

Ενθουσιασμένοι δήλωναν ότι θα ξανάρθουν οπωσδήποτε και μεμονωμένα και σαν γκρούπ την άνοιξη για να δουν την Λήμνο και με άλλη φύση, με άλλα χρώματα και βέβαια την Πολιόχνη που δυστυχώς ήταν κλειστή φέτος.

Σας μεταφέρω τις εντυπώσεις τους.

Νίτσα Δώρα

 

Λήμνος: πεζοπορίες με τον Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής στο δρυοδάσος και στα γαλήνια τοπία της.

Άλλη μια νησιωτική πεζοπορική εξόρμηση του συλλόγου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο τέλος κι αυτού του καλοκαιριού με 43 συνοδοιπόρους

Πεζοπορήσαμε στο καταπληκτικό, προστατευόμενο και μη αξιοποιημένο δρυοδάσος της, στις αμμοθίνες, στα ιζηματογενή πετρώματα, τη χορταρόλιμνη, την αλυκή, τη χερσόνησο του Φακού, ανεβήκαμε στον Προφήτη Ηλία και την Κακκαβιώτισα, διασχίσαμε το νησί απ’ άκρου σ’ άκρο. Είχαμε την τύχη να ξεναγηθούμε στον Φάρο της Πλάκας από το φαροφύλακα Φάνη Πινάκη, ένα σύγχρονο ακρίτα που φυλά Θερμοπύλες στην ακριτική Λήμνο. Δεν παραλείψαμε να σταθούμε σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το μοναδικό για τη βόρεια Ελλάδα μουσείο παιχνιδιών στη  Μύρινα, στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστείας και του Καβειρίου, την επίσκεψη στο ναό του Αγίου Γεωργίου του Ρεπανιδίου, γευτήκαμε τις μοναδικές αυθεντικές γεύσεις των προϊόντων της και είχαμε την τύχη να μας συντροφεύσουν Λημνιοί που αγαπούν τον τόπο τους, που δεν έχουν αλλοτριωθεί από τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Κολυμπήσαμε σε υπέροχες παραλίες και σε κάποιες από αυτές φτάσαμε πεζοπορώντας σε αμμόλοφους γεμάτους με μοσχοβολιστά κρινάκια της άμμου…. Η έλλειψη σήμανσης ή καταγραμμένου δικτύου μονοπατιών της δεν μας πτόησε. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να αξιοποιήσουν τις επιλογές μας, να τις σηματοδητήσουν και να τις γνωστοποιήσουν για να τις απολαμβάνουν με ευκολία όλοι οι πεζοπόροι.

Γνωρίσαμε τα φυσικά τοπία μιας Λήμνου, μοναδικής, που δεν θα θέλαμε να αλλοτριωθεί αλλά να αναπτυχθεί ήπια για να μην χάσει το γαλήνιο τοπίο της, τους θυμαρότοπούς της, την αγνότητα της. Τη Λήμνο της «καρδιάς μας»….

 

Σημ. limnosNea.gr : Η φωτογραφία είναι απο την αναχώρηση.  3η απο δεξιά  η Νίτσα Δώρα, πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,  πολύτιμη σύμβουλος στον προγραμματισμό της Εκδρομής αυτής απο την  αρχή μεχρι το τέλος ! Ένα “τέλος” που δεν τελείωσε !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button