ΕπιλεγμέναΛήμνος

Οι Μάντρες της Λήμνου : ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

ΩΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και ως site ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ (limnosNea.gr) βγαίνουμε απο τη δύσκολη θεση να αναφερθούμε στο παρακάτω θέμα, το οποίο μας περιέγραψε, προ 20ημερου, η Ηβη Νανοπούλου, απο το Δ.Σ. του Ομιλου ΑΝΕΜΟΕΕΣΑ, σε ραδιοφωνική εκπομπή αλλά επειδή οι λεπτομερές είναι πολλές, μας βολεύει αυτή η ανακοίνωση, οι οποία περιγράφει ένα σπουδαίο για την (οικιστική) ιστορία της Λήμνου σχέδιο. Διαβάστε το :
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31/08/2019
Στο πλαίσιο του προγράμματος TerraLemniaέχουμε την τιμή και την χαρά να σας ανακοινώσουμε την έναρξη Ανοιχτού Διαγωνισμού στη Λήμνο με στόχο την κατασκευή μικρού Επιδεικτικού Προβατοστασίουδίπλα σε υπάρχουσα μάντρα.
Στις δράσεις του Terra Lemnia εξέχουσα θέση έχουν η προώθηση μελετών / καταγραφών και παρεμβάσεων επί του θεσμικού πλαισίου, ενεργειών και δράσεων προβολής των παραδοσιακών μαντρών της Λήμνου και η υλοποίηση στον χώρο ζωντανών καλών παραδειγμάτων, με στόχο την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των παραδοσιακών μαντρών, καθώς καιτη δημιουργία σύγχρονων οικολογικών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, συμβατών με την παραδοσιακή μάντρα, για την κάλυψη αναγκών που ανταποκρίνονται στα μεγέθη των σημερινών κοπαδιών, αλλά και στους σύγχρονους κανόνες ευζωίας.
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο, με τη συνδρομή του συλλόγου Ανεμόεσσα και σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνουν τον παρόντα ανοιχτό διαγωνισμό, ο οποίος απευθύνεται σε κτηνοτρόφους του νησιού που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ουσιαστικής συμμετοχής στο Πρόγραμμα, με στόχο την υλοποίηση μικρής πιλοτικής επισκέψιμης μονάδας προβατοστασίου (για περίπου 100 αιγοπρόβατα), σε κτήμα, δίπλα σε υπάρχουσα -εν λειτουργία- μάντρα.
Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής από ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους θα γίνεται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Λήμνου, στο Επαρχείο Λήμνου.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019. Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν θα γίνει από την Επιτροπή Παρακολούθησης του διαγωνισμού έως τα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Αντίγραφα της Πρόσκλησης Συνεργασίας και της Αίτησης Συμμετοχής σε φυσική μορφή έχουν διαμοιραστεί στα ακόλουθα σημεία ενδιαφέροντος:
• Στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Λήμνου, στο Επαρχείο Λήμνου,
• Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου,
• Στο Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Λήμνου,
• Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοντιά,
• Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τσιμανδρίων,
• Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ατσικής,
• Στο γραφείο «Γεωτεχνική Αιγαίου» στη Μύρινα,
• Στο λογιστικό γραφείο της Σ. Τριανταφύλλου στο Πορτιανού,
• Στο κατάστημα γεωργικών εφοδίων του Π. Μαυρουδή στο Λιβαδοχώρι, και
• Στο κατάστημα γεωργικών εφοδίων του Δ. Αρχοντοβασίλη στο Ρεπανίδι.
Για πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210 3600711, 6945 965777 και 6945 539188.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την υποστήριξη στο εγχείρημα αυτό.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button