Περιοδικό

Η μεγάλη γιορτή των Μουσείων ! Τα μουσειακά παραμύθια του Χρ. Μπουλώτη

Η μεγάλη γιορτή των Μουσείων

ατενίζοντας την Ομορφιά

 

της Δέσποινας Παπαδοπούλου

 

Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, και τα Μουσεία γιορτάζουν και “φορούν τα καλά τους” για να υποδεχτούν τους επισκέπτες και τους μαθητές των σχολείων διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τέτοια ημέρα σήμερα και στο νου τα υπέροχα παραμύθια του συμπατριώτη μας παραμυθά Χρήστου Μπουλώτη κι αυτό γιατί τρεις θαυμάσιες παραμυθένιες ιστοριούλες εξελίσσονται σε τρία Ελληνικά Μουσεία: “Ο Κάδμος, η σκυλίτσα του και το φεγγάρι” στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, “Το άγαλμα που κρύωνε” στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας” και ναι! “Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια” στο Αρχαιολογικό Μουσείο της ΛΗΜΝΟΥ! Και τα τρία με την καταπληκτική εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη. Γιατί στα μουσεία μπορεί να κρύβονται οι πιο απίθανες ιστορίες αλλά και να γίνονται “θαύματα”!

Γιατί όπως έχει πει και ο ίδιος ο Χρήστος Μπουλώτης σε μια συνέντευξή του: «Όπως και να το κάνουμε, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι τα ιδεώδη “σκηνικά” για να μυηθούν τα παιδιά στην ιστορία του πολιτισμού και όχι μόνο».

Δέσποινα Παπαδοπούλου 18 Μάη 2022

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button