ΕπιλεγμέναΛήμνος

Η “Μοδουσα” και τα ασπρομάτικα της Ατσικής

“Μοδούσα”  στη Μυτιλήνη,  μου εξήγησαν  οι Συνεταιριστές στην αρχή της προσπάθειας τους, τους οποίους έβγαλα στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ πριν 5 χρόνια περίπου, είναι εκείνη η πολύ μεγάλη ελιά,  η οποία  βγάζει ένα  μόδι ελιές,  δηλαδή γύρω στα 400 κιλά ! (τα θυμάμαι καλά,   Κώστα;)

Η Συνεταιριστική εταιρεία  ΜΟΔΟΥΣΑ, πήγε καλά, μπήκαν  και  άλλοι στον Συνεταιρισμό και άνοιξαν και σουπερμάρκετ στη περιοχή  των χωριών της Γέρας.

Φαντάζομαι ότι θα έχουν και άλλα λημνιά  προϊόντα αλλά η προβολή στο fb των Ασπροματικων  Ατσικης με ενθουσίασε και σας μεταφέρω τη φωτογραφία και την ενεργητικότητα   και συνεργατικότητα των κάτοικων της περιοχής.

Να σημειώσω ότι τα ασπρομυτικα όπως αναφέρονται στην ταμπελα ή  ασποματικα  της  Ατσικης που παράγονται και προωθούντα   απο τον Συνεταιρισμό της Αστικής, με τον οποίο συνεργάζεται  ο Συνεταιρισμός  ΜΟΔΟΥΣΑ ,  κακώς στην ταμπέλα της φωτογραφίας αναφέρομαι  ως Λήμνου, όμως στη Μυτιλήνη ήταν αναγκαίο αυτό  αφού δεν γνωρίζουν τίποτα για Ατσική, ενώ το Όνομα  της Λήμνου  για δικά μας τοπικά προϊόντα για τους Μυτιληνιούς είναι ένα όνομα εμπιστοσύνης. Επομένως  μια καλή λύση θα ήταν:  Ασπροματικα  Ατσικής Λήμνου !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button