Επιλεγμένα

“Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου 19ος 21ος αιώνας”

Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου Λεωφ. Δημοκρατίας 23, Μύρινα 81 400

Μύρινα Λήμνου 06.11.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  6-11-19

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Λήμνου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου 19ος – 21ος αιώνας», στο πλαίσιο της υποδράσης 19.2.4.4. του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Α.Ε. ΟΤΑ.

Η σύμβαση, η οποία υπεγράφη στις 18.10.2019, αφορά την υλοποίηση της ως άνω εκδήλωσης που σκοπό έχει την ανασκόπηση των μουσικών παραδόσεων του τόπου μας, την ανάδειξη της ιδιαιτερότητάς και  σπουδαιότητάς τους, των επιρροών που τις διαμόρφωσαν και την εξέλιξή τους στο χρόνο.

Οι παραδόσεις, οι ρίζες δηλαδή που μας συγκρατούν και πάνω στις οποίες αναπτυσσόμαστε, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική μας ταυτότητα, επηρεάζουν την καθημερινότητά και την ποιότητα ζωής μας. Οφείλουμε να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αξιολογούμε. Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου  με την εκδήλωση αυτή επιδιώκει να αναδείξει τη μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου, ανθρώπους, γεγονότα και συγκυρίες που τη διαμόρφωσαν, μέσα από τεκμηριωμένη έρευνα και παρουσία εξειδικευμένων προσώπων στη μουσική και στη λαογραφία.

Η ευκαιρία χρηματοδότησης για ένα τέτοιο εγχείρημα από το πρόγραμμα LEADER, αποτέλεσε μια ιδανική συγκυρία τόσο για τους σκοπούς του Σωματείου όσο και για τους στόχους του Τοπικού Προγράμματος, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις που σχετίζονται με τα τοπικά δεδομένα.  Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, προσανατολίζεται πάντα στην αξιοποίηση εθνικών ή ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη του πολιτιστικού έργου στην τοπική κοινωνία.

 

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button