2024
Απόψεις

Η οικογένεια Βασιλικού, με τα γνωστά Ξενοδοχεία στην Αθήνα, και η Λημνος

Της Καίτης Σαπέρα

Καλημέρα.

Ακουσα (σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ)  τον κ. Κοκκινογούλη από την Αθήνα να λέει ότι τη βασιλόπιτα 2024 οι Πορτιανάτες της Αθήνας έκοψαν στο ξενοδοχείο “Βασιλικου”.

Ναι, η οικογένεια Βασιλικού έχει ρίζες στη Λήμνο, είναι εξαδέλφια του Γιώργου Κελλάρη Φαρμακοποιού (οι μητέρες τους ήταν αδέλφια).

Ο ένας Βασιλικός έχει τα ξενοδοχεία στην Αθήνα και έχει στην ιδιοκτησία του το λεγόμενο παλατάκι στο Πορτιανού Λήμνου που λέγεται ότι εκεί φιλοξενήθηκε ο Τσόρτσιλ στο τέλος του Α Π.Π.

Ο άλλος,  συνταξιούχος γιατρός,  έχει σπίτι στον Εβγάτη δίπλα στο σπίτι του οδοντίατρου Λημνιού Γιώργου Γραγρά και έρχονται στη Λήμνο  κάθε καλοκαίρι.

Ο πατέρας Βασιλικός ήταν Πολιτικός Μηχανικός και είχε επιβλέψει την κατασκευή του παλιού λιμανιού της Μύρινας και το  κτιριακό του εκκοκιστηρίου της Μύρινας.

Εγώ ασχολήθηκα με τον πατέρα Βασιλικό γιατί είχα την πληροφορία οτι είχε υπηρετήσει με τον Αριστείδη Στεργιάδη στη Σμύρνη της Μ.Ασίας την εποχή της Ελληνικής κατοχής, δυστυχώς τα παιδιά του δεν γνώριζαν τίποτε.

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button