Ανακοινώσεις

Η “Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας δεν πέρασε “ετσι” στο ΓΕΛ Μουδρου

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ψυχικής Υγείας και ακολουθώντας το κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Γενικό Λύκειο Μούδρου υποδέχθηκε τον ψυχίατρο του Νοσοκομείου Λήμνου, κ. Κατσιγιαννόπουλο Κωνσταντίνο, ο οποίος με πολλή προθυμία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και με εξαιρετική αμεσότητα και εύληπτο τρόπο μίλησε στα παιδιά για το δικαίωμα στην ψυχική υγεία και την ανάγκη καταπολέμησης του στίγματος που ακολουθεί τους ψυχικά νοσήσαντες.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρει στην κοινωνία.
Αναμφίβολα το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων, αλλά και στην αποδοχή όσων αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, καθώς και τη συνειδητοποίηση της περιβαλλοντικής πίεσης που όλοι υφιστάμεθα και μπορεί να πυροδοτήσει ψυχικές αναστατώσεις.
Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου ευχαριστούν θερμά τον κ. Κατσιγιαννόπουλο για την εξαιρετική και τεκμηριωμένη παρουσίαση, καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου που διευκόλυνε την πραγματοποίηση αυτής της ομιλίας.
Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button