Επίκαιρα

Η Παραίτηση της Αγγελικής Βουτσά

Μετά τις αναρτήσεις μας  των παραιτήσεων από το Δ.Σ. του Ιατρικού  Συλλόγου της Φαρμάκη Ελ.  και Κατη Τριαντ. δημοσιεύουμε και την Παραίτηση της Βουτσά Αγγελικής, που άργησε  να φθάσει σε μας.    

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ  ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΛΗΜΝΟΥ

Δήλωση παραίτησης μέλους του Δ.Σ.  του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

 Της Αγγελικής Βουτσά του Βασιλείου, ειδικής παθολόγου Ιατρού Λήμνου, κατοίκου Μύρινας Λήμνου.

Με την παρούσα δηλώνω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου,  της οποίας την αποδοχή ζητώ.

Η παραίτησή μου αποτελεί προϊόν βαθιάς σκέψης και έρχεται ενώ η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ο βασικός λόγος της παραίτησής μου έγκειται στο γεγονός της ελλιπούς ενημέρωσής μου ως μέλους του Δ.Σ. του ιατρικού Συλλόγου Λήμνου. Πολλάκις έχω διαμαρτυρηθεί για την ελλιπή ενημέρωσή μου αλλά και την μη σύγκληση Δ.Σ. για καίρια ζητήματα.

Ειδικότερα, ενώ ο λόγος ύπαρξης του Ιατρικού Συλλόγου είναι η προάσπιση της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του ιατρικού σώματος Λήμνου, πρόσφατα δεν αντιδράσαμε, ως οφείλαμε, σε δυσφημιστικό δημοσίευμα εις βάρος των ιατρών του Νοσοκομείου. Επίσης, δεν έχουμε ενημερώσει έγκαιρα, όπως οφείλαμε, κυρίως τους νεότερους ιδιώτες συναδέρφους για την δυνατότητα τους να συμβληθούν με τα ξενοδοχεία ή με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για να παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο, λόγω του κορωνοϊου και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Για εμένα το θέμα αυτό είναι καίριο και η έλλειψη άμεσης αντίδρασης και επίδειξης αλληλεγγύης προς τους συναδέρφους μου συνετέλεσε στην επιβεβαίωση των λόγων της παρούσας παραίτησής μου.

Επίσης, ενώ συλλέχθηκαν χρήματα από δωρεές λημνιών, τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά, προκειμένου να ενισχυθεί το Νοσοκομείο της Λήμνου, ουδεμία προσωπική ενημέρωση είχα ως μέλος του Δ.Σ. όχι μόνο ως προς το συνολικά δωρηθέν χρηματικό ποσό αλλά και ως προς την διαχείρισή του. Εν προκειμένω, θα έπρεπε όχι μόνο να υπάρχει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πλήρης και αναλυτικότατη ενημέρωση αλλά και να συγκληθεί Δ.Σ για να αποφανθεί πώς θα διανεμηθούν οι δωρεές, κάτι που δεν έγινε. Αυτό προσβάλει την ιδιότητά μου ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

Τέλος, δεν έχω πλήρη ενημέρωση από την αρχή της θητείας μου έως και σήμερα για την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία αλλά και τις δράσεις και ενέργειες του Συλλόγου για τις οποίες ενημερώνομαι από τα Μ.Μ.Ε.

Συνεπώς κρίνω ότι η παραίτηση είναι μονόδρομος και σε κάθε περίπτωση καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Για το λόγο αυτό ζητώ να γίνει δεκτή άμεσα.

Μύρινα Λήμνου, 2/6/2020

Η  παραιτούμενη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button