Περιοδικό

Η Πατριαρχία πάει βόλτα !

Η Πατριαρχία πάει βόλτα !

της Χριστίνας Κάβουρα (το χρονογράφημα της Παρασκευής)

Κούλα Τοπαλούδη: «Όσο μεγαλώνουμε νταήδες και ψευτόμαγκες, οι γυναικοκτονίες θα αυξάνονται»

Προφανώς   κάποιες  θεωρητικά  παρωχημένες καταστάσεις  δεν έχουν εκλείψει !  Κάποιες συμπεριφορές έχουν εισχωρήσει στα γονίδια κάποιων φαλλοκρατών και δεν λένε να ξεκολλήσουν !

Γυναίκες  συνεχίζουν να δολοφονούνται  για ασήμαντες αφορμές, ή και χωρίς καθόλου αφορμές αφού οι αιτιολογίες  για φόνο βρίσκονται αποκλειστικά μέσα στο κεφάλι του θύτη.  Συνομιλώντας το πρωί με μια φίλη μου,  απορούσε αν έγινε …. μόδα να δολοφονούνται οι γυναίκες !

Άρα οι κοινωνίες μας  έχουν πρόβλημα ! «την σκότωσα γιατί ήθελε να με εγκαταλείψει» είπε ψυχρά ο δολοφόνος εξηγώντας την πράξη του και ζητώντας τα … δίκια του !

Τα δικαιώματα των γυναικών για αυτοδιάθεση μάλλον δεν έχουν απήχηση και θα συνεχίσουν να μην έχουν απήχηση  αν δεν γίνει κατανοητή και αποδεκτή παντού η ισότητα των φύλων και για να γίνει αυτό χρειάζεται εκπαίδευση.

Σε πολλά κράτη του κόσμου μας δεν ενθαρρύνεται   ή ακόμα και απαγορεύεται η εκπαίδευση των κοριτσιών ενώ η εκπαίδευση των αγοριών  είναι λειψή. Τα κορίτσια πρέπει να πηγαίνουν σχολείο όπου θα μαθαίνουν τα δικαιώματά τους  και τα αγόρια θα μαθαίνουν να σέβονται τον άνθρωπο σε όποιο φύλο και αν ανήκει και θα κατανοούν ότι δεν είναι   «αφέντες»  και  ότι δεν γεννήθηκαν για να διαφεντεύουν !

Εννιά χρόνων η κοπελίτσα  που την πούλησε ο πατέρας της νύφη σε έναν πενηντάχρονο άνδρα,  παιδί ακόμα,  και ευτυχώς αυτήν την  εξαγόρασαν κάποιες γυναικείες οργανώσεις στην Αμερική και την έστειλαν πίσω στον πατέρα της για να την ξαναπουλήσει όταν βρει την ευκαιρία.  Έπρεπε λέει να την πουλήσει για να θρέψει τα υπόλοιπα παιδιά του ! Και αναρωτιέμαι, η αντισύλληψη απαγορεύεται από τον Ισλαμικό Νόμο αλλά η αγοραπωλησία παιδιών, ιδιαίτερα κοριτσιών, επιτρέπεται ?  Και ύστερα μιλάμε εμείς εδώ στον υποτιθέμενο πολιτισμένο κόσμο για κακοποίηση ανηλίκων !

Ένας επώνυμος Καναδός είπε  μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι αν χτυπήσεις την γυναίκα σου στον Καναδά την έχεις άσχημα, αν την πας ένα ταξίδι στο Πακιστάν μπορείς να την κάνεις μαύρη στο ξύλο χωρίς συνέπειες γιατί ο Ισλαμικός Νόμος το επιτρέπει !

Αναρίθμητα μικρά κορίτσια, όπως διαβάζω, πουλιούνται καθημερινά σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν,  έτσι και αλλιώς τα κορίτσια θεωρούνται εκεί υποδεέστερα πλάσματα. Επίσης πολλά  κορίτσια  σκοτώνονται στη γέννησή τους, γιατί η οικογένεια δεν θέλει να ανατρέφει κορίτσια.

Απ ότι μαθαίνω και σε πολλές περιοχές της απέραντης Κίνας δεν υπάρχουν πλέον αρκετά κορίτσια  γιατί η επέμβαση στους σοφούς νόμους της φύσης υπήρξε τραγική και καταστροφική.  Η φύση έχει μια σοφή κατανομή φύλων. Μετά π.χ. έναν πόλεμο γεννιούνται περισσότερα αγόρια. Επειδή  λόγω του υπερπληθυσμού στην Κίνα επιτρεπόταν μόνο ένα παιδί, διάλεγαν αυτό το παιδί να είναι αγόρι  (σκοτώνοντας – κρυφά βέβαια –  το κορίτσι!)  Έτσι σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν  νύφες  και οι κινεζικές Αρχές δίνουν διάφορες επιδοτήσεις για τη γέννηση κοριτσιών !

Και τι έγινε με το κοριτσάκι που εγκατέλειψαν μπροστά στο Αρχαιολογικό μουσείο ?  Σίγουρα αν ήταν αγόρι δεν θα το εγκατέλειπαν. Σκληρή η ζωή για κάποια άτομα που «τιμωρούνται» να βιώσουν,  να σέρνουν μαζί τους σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους μια θλιβερή εγκατάλειψη  από ανθρώπους που θα έπρεπε να τα αγαπούν και να τα φροντίζουν. Πόνος και συναισθήματα αζήτητα, εκεί σε ένα καρότσι μπροστά σε ένα Μουσείο μιας πόλης  που κάπου  ψάχνει  τον ανθρωπισμό της.  Καταστάσεις αδιανόητες, ένα δίχρονο κοριτσάκι που φώναζε «μαμά».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button