Περιοδικό

Η πενταμερής συμφωνία

Η πενταμερής συμφωνία

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα τα καφενεία δεν είναι απλά ένα μέρος για να πιει κανείς τον καφέ του παρέα με τους άλλους, ούτε για να τη βγάλει φτηνά μερικές ώρες με 2 μόνο ευρώ μέχρι να πάει το μεσημέρι στο σπίτι, αλλά ότι αποτελούν τόπο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων. Γι’ αυτό δίκαια ονομάζονται και ως “μικρή βουλή”.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως είναι συνήθως από την πολιτική και το ποδόσφαιρο, π.χ. «Ποιος φταίει για την κρίση, τα μνημόνια και την ακρίβεια, εάν μας αδίκησε ο διαιτητής με το πέναλτι» κλπ.

Πολύ συχνά, όμως, αυτές οι συζητήσεις, όπως συμβαίνει και στην κανονική βουλή στην Αθήνα (όπου οι αρχηγοί των κομμάτων «εξαπολύουν δριμεία επίθεση ο ένας στον άλλον»), οξύνονται με έντονες αντιπαραθέσεις, χαρακτηρισμούς και παρεξηγήσεις, με αποτέλεσμα να εκτρέπονται σε δυσάρεστες διαμάχες, πικρίες και επιθεσεις. Επεμβαίνει τότε ο καφετζής  μαζί με τους ψυχραιμότερους για να κατευνάσει τα πνεύματα και για να μη γίνουμε από δυο χωριά.

 

Γι’ αυτό το λόγο στην τελευταία “συνεδρίαση” όλες οι «παρατάξεις» ύστερα από διαπραγματεύσεις καταλήξαμε σε μια ιστορική ομόφωνη συμφωνία: Δεν θα ξανασυζητήσουμε άλλη φορά θέματα που έχουν σχέση με κόμματα και ποδόσφαιρο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button