Ανακοινώσεις

«Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΗΜΝΟΥ                                                                   Μύρινα 23/09/2022

«ΠΟΛΙΟΧΝΗ»                                                

 Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

                                                                           

Δελτίο Τύπου

«Συμμετοχή του Κ.Π Πολιόχνη στην 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Ν.ΜΩΡΟΣ» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνδιοργανώνουν στη Κέρκυρα, από 28 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2022, την 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης με κεντρικό μήνυμα «Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή» – γιατί πρόληψη είναι η ίδια η ζωή.

Η διοργάνωση της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και με  την υποστήριξη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης Φορέων που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια, από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και Φορέων που πίστεψαν στο όραμα  μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Πρόληψης στη χώρα μας κι έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης. Η πορεία του Δικτύου είναι παράλληλη με την ιστορική διαδρομή της Πρόληψης στην Ελλάδα συμβάλλοντας και συνδιαμορφώνοντας την εξέλιξή της. Αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς μέσα σε μια πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει.

Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει μια τετραήμερη Πανελλήνια Συνάντηση, προκειμένου φορείς, επαγγελματίες και εθελοντές να βρίσκονται σε ένα διαρκή διάλογο και αναστοχασμό αναφορικά με το κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην κοινότητα εμβέλειας τους.

Η πανδημία ανέδειξε με μεγαλύτερη ένταση από ποτέ τις ρωγμές της κοινωνίας μας και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, προ (σ)καλώντας μας σε έναν αναστοχασμό για την κατανόηση και νοηματοδότηση της νέας πραγματικότητας. Οι συνθήκες μας προ(σ)καλούν να επανατοποθετηθούμε, να ξανασυστηθούμε ως πρόσωπα, ομάδες και κοινότητες και να προσδιορίσουμε το νέο βηματισμό της πρόληψης στη μετά- covid εποχή.

Στην πόλη της Κέρκυρας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εργασιών περισσότεροι από 200 επαγγελματίες και εθελοντές από φορείς πρόληψης στην Ελλάδα και την Κύπρο θα συνομιλήσουν, θα αξιοποιήσουν σε αυτή τη δημιουργική αναζήτηση την τέχνη, τον πολιτισμό και την οικολογία, θα αλληλεπιδράσουν με την τοπική κοινότητα και θα εμπνευστούν δίνοντας μία νέα προοπτική και προωθητική δύναμη στην  πρόληψη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εργασιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση                                                                                    https://diktyoorg.wordpress.com/13h_panellhnia_synanthsh/

 

Το Κ.Π «Πολιόχνη» συμμετέχει ενεργά στην 13ης Πανελλήνια Συνάντηση φορέων πρόληψης  με την αναρτημένη ανακοίνωση «Τί βλέπω από το παράθυρο μου;» Μια δράση διασύνδεσης και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας κατά την  διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού.» Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των πρώτων μέτρων εγκλεισμού και είχε ως στόχο την διασύνδεση των μελών της κοινότητας ως προστατευτικό παράγοντα ενάντια στο μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας με την συν-δημιουργία και το μοίρασμα όμορφων εικόνων εγκλεισμού καθώς και την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας.

Εισηγήτρια της ανακοίνωσης θα είναι η Κα Μ. Μαμαλίκου, Ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π Πολιόχνη.

.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button