ΕπιλεγμέναΛήμνος

Η προτομή του Π. Κουντουριώτη στην Πλατεία Η. Ηλίου – Μπέρδεμα !

Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις του Βάγιου Καλλιγερή,  ο οποίος κατά καιρούς,  και τώρα,  συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία  σε θέσεις ευθύνης Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και  Συλλόγων.

Δημοσιεύουμε  τις προτάσεις του  με την ελπίδα να ανοίξει μια συζήτηση απ αυτών !  Θυμίζω μονο οτι ο Ηλιας Ηλιου υπήρξε και Δημοτικος Σύμβουλος  του τότε Καστρου, σημερινή Μύρινα και αυτό έρχεται  και δένει με την πρόταση της Προτομής μπροστά απο το Δημαρχείο!

Στη φωτογραφία η προτομή του Π. Κουντουριώτη σε ενα χωρο που ονομάζεται Πλατεία  Ηλία  Ηλίου…

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥ

ΑΦΟΎ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΉΚΑΜΕ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΆ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΌ.

΄Οταν πέθανε δεν θυμάμαι το 1984 ΄1985 διάβαζα τότε ( κυκλοφορούσαν και εφημερίδες) ότι στην Αθήνα και σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας μετονόμαζαν οδούς για να τιμήσουν τον συμπατριώτη μας αποδεκτό από όλους Ηλία Ηλιού.

Τότε στο Δήμο Μύρινας ήταν και ο συγχωρεμένος ο Κώστας  Βουλγαρόπουλος. του είπα  ότι τιμά  τον Ηλία Ηλιού όλη η Ελλάδα και εσείς δεν κάνατε τίποτα.Επέλεξαν τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο και  έδωσαν την ονομασία  πλατεία Ηλία  Ηλιού. Υπάρχει και πινακίδα αλλά κανείς δεν την ξέρει.

Επειδή Ηλία δεν ταιριάζει να έχει ο χώρος την ονομασία  Πλατεία Ηλία Ηλιού και να έχει μπροστά το άγαλμα του Κουντουριώτη ,δεν ξέρω μια πρόταση θα μπορούσε να είναι :

Να τοποθετηθεί μιά μικρή προτομή του Ηλία Ηλιού έξω από  το Δημαρχειο δεξιά όπως μπαίνουμε.

Να μεταφερθεί η προτομή του Παύλου Κουντουριώτη μπροστά από τον ναυτικό σταθμό Λήμνου πιο συγκεκριμένα ψηλά δίπλα στον ιστό της σημαίας  και να μετονομασθεί ο χώρος του παλιού λιμανιού σε “Πλατεία Ναυμαχιών ΛΗΜΝΟΥ και ΕΛΛΗΣ” αφού υπάρχει οδός Π.Κουντουριώτη στο ρωμέικο.

Δυστυχώς οι δύο δρόμοι που είχαν την Ονομασία ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ και ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΕΛΛΗΣ έχουν μετονομασθεί και νομίζω την περίοδο αυτή με τις Τουρκικές προκλήσεις οι ιστορικές αναδρομές έχουν και αυτές την αξία τους.

Ζήτησε Ηλία από τους ακροατές σου να κάνουν προτάσεις καλό θα κάνουν στο τόπο.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button