Περιοδικό

Η σούπα του Κολοκοτρώνη

Η σούπα του Κολοκοτρώνη

Μαγειρεύει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένοι μέσα, μερικές φορές με πιάνει μια μανία, μια περιέργεια να δω αν έχω ταλέντο στη μαγειρική.

Είμαι επηρεασμένος και από τις αμέτρητες σχετικές εκπομπές που, εδώ και 20 χρόνια, καθημερινά δείχνουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Στην αρχή ήταν ο Τσελεμεντές. Ύστερα ήλθε η Βέφα Αλαξιάδου και κατόπιν ο Ηλίας Μαμαλάκης με τις εκπομπές Στην κουζίνα ολοταχώς και “Μπουκιά και συχώριο”. Ακολούθησαν το “Κάτι Ψήνεται”, “Master Chef” και “Talent Show”, “Κάντο όπως ο Άκης” (Πετρετζίκης) κ.ά.

Από την Κυριακή του Πάσχα λοιπόν περίσσεψαν ένα κομμάτι κοκορέτσι και δύο γαρδούμπες. Τότε μου ήλθε η έμπνευση! Τα έκοψα πολύ ψιλά κομματάκια, στην κατσαρόλα με μυρωδικά, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεράκι, αλατάκι, κι όταν έγινε, ζεστή σε βαθύ πιάτο με σκορδόξιδο.

Να την η “Σούπα του Κολοκοτρώνη”!

Αυτό το όνομα της έδωσα, από τον συνονόματο Θόδωρο, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι του άρεζε πάρα πολύ και ήταν το αγαπημένο του φαγητό για χωνευτικό μετά το αρνί.

Είναι κάτι ανάμεσα σε μαγειρίτσα και πατσά ψιλοκομμένο.

Αν σας περίσσεψε τίποτα κοκορέτσι ή γαρδούμπα, δοκιμάστε την!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button