2024
Ανακοινώσεις

Η σπάνια βιοποικιλότητα της Λημνου Θέμα Συζήτησης. Το αλίευμα που μειώνεται, τα μέτρα που χρειάζονται

Ειναι  στη Λημνο η ισχυρη ομάδα Θαλάσσιας ερευνας και παρέμβασης:  το   ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με δυο ιστιοπλοϊκά  σκάφη και όλο το Συνεργείο (πλήρωμα),  για πρωτη φορά  για   εξ επαφής ερευνά της ποιότητας της θάλασσας  και της θαλάσσιας  ζωής. στα όρια της Λημνου

Χθες Τρίτη 19/11  ήταν στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ (φωτογραφία) , για μια  συνομιλία 1 ώρας,    η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,  Αναστασια Μήλιου και η  “Ακτιβίστρια” Claudia Sherwood Servidio, καλοκαιρινή κάτοικος  της Λημνου εδώ και 20 χρονια,  η οποία συνέβαλε με τη δράση της  στην χρηματοδότησης  αυτής της ερευνητικής προσπάθειας ως μέλος του  Lemnos Marine Conservation,   στην  επιτυχημένη εκστρατεία συλλογής πόρων  από συνεισφορές κυρίως  Λημνιων της ομογένειας.

Κατόπιν αυτόν εχει εξαιρετικό  ενδιαφέρον η παρακατω  Πρόσκληση. Σε όλες αυτές τις διεργασίες και την οργάνωση ειναι   σημαντική η συμβολή της Κατερίνας Ζούρου .

Η σπάνια θαλάσσια βιοποικιλότητα της Λημνου: πρόσκληση σε ανοικτή συζήτηση

Η μη κερδοσκοπική ομάδα πολιτών, Lemnos Marine Conservation, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”, διοργανώνουν ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης για όλες και όλους τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 6μμ. στην Αποθήκη (Μύρινα Λήμνου).

 

Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών δράσεων για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα που λαμβάνουν χώρα στο νησί μας από τις 18/11, η συνάντηση αυτή έχει σκοπό να εδραιώσει τη συζήτηση με πολίτες του νησιού αναφορικά με δράσεις για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και πώς αυτές θα μπορούσαν να ενταχθούν στη ζωή των πολιτών.

 

Επιστήμονες και ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμιας σημασίας θαλάσσια βιοποικιλότητα της Λήμνου και του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι το “Αρχιπέλαγος” θα βρίσκεται στη Λήμνο από την Τρίτη 19/11, με 25μελη ομάδα που απαρτίζεται από θαλάσσιους επιστήμονες και ερευνητές πολλών ειδικοτήτων από πολλές περιοχές του κόσμου! Επίσης, το ερευνητικό σκάφος “Τρίτων” θα πραγματοποιήσει μια αποστολή που στόχο έχει την έρευνα, ανάδειξη και προστασία της μοναδικής θαλάσσιας βιοποικιλότητας του νησιού.

 

Πρώτα πορίσματα της έρευνας του “Αρχιπελάγους”  θα συζητηθούν στη συνάντηση, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται από ανθρωπογενείς αιτίες όπως η υπεραλίευση, η πλαστική ρύπανση, ο τουρισμός, καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.  Η Web2Learn θα εστιάσει στην επιστήμη των πολιτών (citizen science) ως μοχλό άσκησης συλλογικής δράσης.

 

Σχεδιαζουμε δράσεις για το 2025 και σας προσκαλούμε να γνωριστουμε και να συνεργαστούμε περαιτερω!

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button