Λήμνος

Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΤΣΑΜΠΑΝΑΡΑ…

Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΤΣΑΜΠΑΝΑΡΑ...

 

 Η  ταπεινη τσαμπανάρα, σε σχεση με τα αλλα σταφυλια,  τα τελευταία χρόνια αξιοποιείται  σαν οινοποιητικό σταφύλι…

Στο  παρελθον την άφηναν  πανω στα κλίματα και τσιμπολογούσε ο κάθε περαστικός  με τους Κυνηγούς να έχουν ιδιαιτερη επίδοση σ΄αυτό.

Τώρα,  για τους άσχετους δυο λόγια για την τσαμπναρα;

Σταφύλια είναι κι αυτά, μόνο που ωριμάζουν αργά,  απο τώρα με αρχες Οκτωβρη.

Στη φωτογραφια εβαλα σταφυλια   αφου δεν βρηκα,  οσο και αν έψαξα,  για τσαμπανάρα  με το μικρο και αραιό  τσαμπι με τις πρασινες και δροσερες ρογες !

 

Η παρακατω ανακοινωση είναι  απο την ΕΝΩΣΗ για τη παραλαβη  τσαμπανας, η οποία  κανει καλη ρετσινα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΣΑΜΠΑΝΑΡΑΣ

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός  Λήμνου – Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του για τη συγκέντρωση Τσαμπανάρας.

Ως ημερομηνία παραλαβής ορίστηκε η 24η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα.  Η ημέρα παραλαβής της  θα είναι μία (1). Η τσαμπανάρα θα πρέπει να είναι υγιής και ώριμη και η παράδοσή της θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα στο Οινοποιείο.

Οι ώρες λειτουργίας του Οινοποιείου και παραλαβής των τσαμπιών θα είναι από τις  07.00  το πρωί, με στόχο να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το μεσημέρι.

Όσοι παραγωγοί εκδίδουν οι ίδιοι τιμολόγιο πώλησης ή ανήκουν στο ειδικό καθεστώς, παρακαλούνται όπως το κάνουν γνωστό στο ζυγιστήριο κατά την προσέλευσή τους.

Σύμφωνα με όσα ίσχυσαν και στον Τρυγητό, και έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίουθα παραληφθούν τσαμπιά μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση τα οποία παρέδωσαν σταφύλια κατά τον τρυγητό. Η ποσότητα της τσαμπανάρας που θα παραδοθεί από κάθε μέλος δε θα πρέπει να υπερβαίνει την ποσότητα σταφυλιών που παραδόθηκε κατά τον τρυγητό.

Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη που θα παραδώσουν τσαμπανάρα, πως σύμφωνα με τη Διεύθυνση Γεωργίας, η ποσότητα της Τσαμπανάρας που θα παραδοθεί καθώς και η ποσότητα που προτίθενται να αποστάξουν (παραγωγή ούζου/τσίπουρου) συνυπολογίζονται στην τελική ποσότητα που δηλώνεται στη Δήλωση Συγκομιδής και στο όριο των κιλών ανά στρέμμα που ισχύει για την επιδότηση.

                                                                                                                                     

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button