Περιοδικό

Η Τέχνη (Art) της “φιλίας” στη σκηνή του ΜΑΡΟΥΛΑ. Μια επιτυχημένη Παράσταση! (φώτο)

Το “Art” που είδαμε  στο ΜΑΡΟΥΛΑ  από τη Θεατρική Ομάδα του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ  ήταν καλοστημένο και καλοπαιγμένο.

Το πρώτο (το στήσιμο)  ήταν   από το Γιώργο Καριακλή που το σκηνοθέτησε και το “καλοπαιγμένο” από τους  τρεις ηθοποιούς: Θανάτση  Θωμά, Καραγκούνη Κώστα και Τζάνερο Θανάση . Και  οι τρεις έπαιξαν τέλεια τους  διαφορετικούς  χαρακτήρες που ερμήνευσαν.

Ο Θανάσης τον επιτηδευμένα  καλλιεργημένο, γνώστη της τέχνης (Art)

Ο Κώστας τον εντελώς αντίθετο  χαρακτήρα:   τον προσγειωμένο  στα “εγκόσμια” με  τη Τέχνη  (Art)  να είναι σε απόλυτη αμφισβήτηση…

Ο Θωμάς σε  ένα ρόλο  αυθόρμητου  ανθρώπου  ευκολομετάβλητου και από όλους  εξαρτώμενο…

Οι τρεις αυτοί   “φίλοι” έβαλαν την Ιδέα  της φιλίας   σε δοκιμασία με τη  συνεχή έντονη  κόντρα  μεταξύ τους  με διενέξεις  για  οτιδήποτε και το παραμικρό… Έχουμε δει τέτοιες παρέες, τέτοιες   φιλίες  που δεν ειναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας της  ζωής.     Αυτό ήταν και το κεντρικό μοτίβο του έργου:  η φιλία που βάλλεται και γίνεται βασανιστική από καθημερινά και ασήμαντα πράγματα.

Το έργο με τον καθαρό λόγο των πρωταγωνιστών και την  επιτυχημένη κίνηση τους  ήταν ευκολοδιάβαστο για τους Θεατές  και έβγαζε αβίαστο  γέλιο.

Η Γαλλίδα Συγγραφέας  Γιασμίν Ρεζά δεν   έγγραψε ένα   αριστούργημα  αλλά  ένα έργο που στεκόταν καλά με το βασικό “εύρημα”  ένα Πίνακα ζωγραφικής που πλήρωσε  ακριβά ο “κουλτουριάρης”  της παρέας και ήταν ένας άσπρος καμβάς!

Την πρώτη μέρα της  Παράστασης είχε  αρκετό κόσμο,  και σήμερα 29/3 τη δεύτερη  μέρα  σίγουρα  θα έχει ακομη περισσότερους  αφού όσοι τον είδαν  θα στείλουν και άλλους…

Η Σούλα Καριακλη ειχε  τη φροντίδα της Παράστασης ενώ Ακορντεόν έπαιξε ο Παναγιώτης Δημόπουλος, μόνο που  το Ακορντεόν δεν “κόλλαγε” σε κανένα  σημείο  της παράτασης  και “μπήκε” μια  που υπήρχε…

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button