Απόψεις

Οι ξένοι άρχισαν να ανακαλύπτουν τα κρασιά μας

Οι ξένοι άρχισαν να ανακαλύπτουν τα κρασιά μας

Του Θ. Δημητριάδη

Το ελληνικό κρασί φαίνεται να κάνει δυναμικό μπάσιμο και πάλι στην αγορά, σύμφωνα με χτεσινό άρθρο της Deutsche Welle. Συγκεκριμένα, αναφέρει δημοσιεύματα για την «αναγέννηση» του ελληνικού κρασιού με την καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών. Φαίνεται, λοιπόν, ότι επιστρέφουν οι καλές ελληνικές ποικιλίες.

Εκτενές ρεπορτάζ για το ελληνικό κρασί φιλοξένησε στην κυριακάτικη έκδοσή της και η γερμανική Express υπό τον τίτλο «Το ελληνικό κρασί γιορτάζει την αναγέννησή του». Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, «οι αμπελουργοί στην Ελλάδα έχουν μακρά παράδοση. Αυξημένη ζήτηση έχουν τώρα – και δη και στο εξωτερικό – ειδικά οι εγχώριες ποικιλίες. Πάνω από 1.000 οινοποιίες παρασκευάζουν κρασί, από τα σύνορα στο βορρά μέχρι την Κρήτη στο νότο. Στα κόκκινα σταφύλια συγκαταλέγονται το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, στα λευκά το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και το Σαββατιανό. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300 ποικιλίες αμπέλου».

Τέλος, το ρεπορτάζ φιλοξενεί Έλληνες οινοπαραγωγούς που εξηγούν τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών, πολλές από τις οποίες έχουν αποσπάσει και διεθνείς διακρίσεις.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις εγχώριες ελληνικές ποικιλίες, εξέχουσα θέση κατέχει το λημνιό καλαμπάκι, από κλήματα αυτοφυή από την εποχή του Ομήρου, που έχει αποσπάσει δεκάδες χρυσά βραβείο σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button