ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ταμπακαριά, μετά Λέσχη Αεροπορίας και τώρα Τμήμα του “Μουσείου Χρήστου Μπουλώτη”

Γραφεί η Καιτη Σαπέρα – Βρούντζου

Το δεύτερο κτίριο στην παραλία της Ν.Μαδύτου (τούρκικος γιαλός) που στεγάζει ένα άλλο κομμάτι του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη το οποίο ακόμη δεν εγκαινιάστηκε και δεν είναι επισκέψιμο.Για τα κτίρια αυτού του τμήματος θα μιλήσω.

Δεν θα πω για το κτίριο που στέγαζε το κτηνιατρείο γιατί αυτό με πονάει είναι συνδεδεμένο  με τα καλλίτερα χρόνια της ζωής μου εκεί πέρασε ολόκληρη την υπαλληλική του καριέρα ο κτηνίατρος σύζυγός μου Γιώργος Βρούντζος.

Θα πω γιά το διπλανό το οποίο ακούω να το ονομάζουν πρώην Λέσχη Αεροπορίας. Ναι υπήρξε θερινή λέσχη της αεροπορίας τα χρόνια της χούντας, προηγούμενα όμως εκεί στεγάζονταν τα ταμπακαριά (βυρσοδεψία) και ως ταμπακαριά το ξέρω εγώ και πολλοί από τους παλιότερους κατοίκους της περιοχής, πιστεύω και ο Χρηστος Μπουλώτης ως κάτοικος της περιοχής κάτι θα θυμάται η κάτι θα έχει ακούσει, βρομούσε πολύ όταν παιδιά περνούσαμε να πάμε στα σωληνάρια, βρύση στεγασμένη  στη διχάλα δρόμου και σημερινού νέου λιμανιού.  Τότε όλα ήταν βουνό και βράχια,  και στο καρνάγιο. Στο ταμπακαριό δούλευε ο μπαρμπαΣίμος.

Ο μπαρμπαΣίμος και η γυναίκα του η Μαριάνθη ήταν τα πεθερικά του Μήτσου Σβανά από το Μούδρο που κάποια χρόνια εργάστηκε ως μάγειρας και στο Ρωμέ ι κο γιαλό στο εστιατόριο Δημήτρη Σαββούρα. Εγώ τους γνώρισα πολύ αργότερα όταν δεν εργάζονταν στα ταμπακαριά.

Άντε πάλι σας σεργιάνισα στα παλιά…

LimnosNea.gr : Φωτογραφία απο τα Εγκαίνια του κεντρικού κτιρίου το Μουσείου με τον Ιδρυτά και Δωρητή Χρήστο Μπουλώτη στο βημα. Περάσαν από τοτε 14 μήνες και ειναι καιρός (μηπως το ερχόμενο  καλοκαίρι) να λειτουργήσουν  και τα άλλα τμήματα  σε κτίρια  που βρίσκονται 30 μ. πιο πέρα,  επί,της παραλίας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button