Ανακοινώσεις

Ιερά αγρυπνία για την ειρήνη. Προσευχόμαστε για τα παιδιά του πολέμου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ κ΄ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΠΑΚΑ 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 « Ζήτησε την ειρήνη και επιδίωξέ την».

(Ψαλμ. Λγ΄15)

Αγαπητοί  μου αδελφοί,

κανένας πόλεμος δεν γίνεται για καλό σκοπό. Πίσω από κάθε πόλεμο κρύβονται σκοπιμότητες και συμφέροντα. Χιλιάδες άμαχοι και  παιδιά νεκρά παρατημένα στους δρόμους, η απόγνωση και ο πόνος των ανυπεράσπιστων ανθρώπων, ο φόβος στα μάτια των αθώων παιδιών και τα συντρίμμια των πόλεων είναι η εικόνα της φρίκης του πολέμου. Δεν έχει σημασία ποιός τον κάνει και που, αφού είναι  ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Ο Ιερός Χρυσόστομος διδάσκει : “ Ο Χριστός δεν καταδικάζει μόνο την αιτία του πολέμου που είναι η αμαρτία, η οποία δεν έχει σταματημό, αλλά και την απανθρωπιά και την αδιαφορία που δείχνει κανείς, προς την δυστυχία του πλησίον. Ακόμα και αν ζεις ανώτερη πνευματική ζωή, δεν θα αποκτήσεις καμία παρρησία στο Θεό, εφόσον αδιαφορείς για τους αδελφούς σου που χάνονται».

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Κάσπακα, προσκαλεί όλους για να προσευχηθούμε στην Παναγία, με στόχο να σταματήσουν οι πόλεμοι και να κυριαρχήσει η ειρήνη, τόσο  μεταξύ των Ομοδόξων, όσο και μεταξύ των Ετεροδόξων λαών.  Προσευχόμαστε για τα παιδιά του πολέμου.

 

 

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Την  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 8:30  το βράδυ θα τελεστεί στον Ιερό Ναό, Ιερά Αγρυπνία για την εορτή  των  Εισοδίων  της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την διάρκεια της οποίας  θα προσευχηθούμε  ιδιαιτέρως για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνη του Σύμπαντος κόσμου.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Εκ του Ναού

                                                                                                Αρχιμ Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button