ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΙΕΡΟΘΕΟΣ αντι ΙΕΡΟΘΕΟΥ

Ο Πρωτοσύγκελος Μεσογαίας Ιερόθεος Καλογερόπουλος θα είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για τη διαδοχή στη Μητρόπολη Λήμνου και Άγιου Ευστρατίου.
Η πληροφορία μας αυτή είναι βάσιμη και σε κάποιο βαθμό διασταυρωμένη, ως προς τη Διάδοχη.
Έτσι στη θέση του εκλιπόντος Ιεροθέου είναι πιθανόν να έχουμε και πάλι έναν Ιερόθεο!
Μερικά στοιχεία για τον κ Ιερόθεο Καλογερόπουλο παραθέτουμε από το Εκκλησιαστικό site ΡΟΜΦΑΙΑ:
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» νέος Πρωτοσύγκελλος μετά από την συνταξιοδότηση του π. Πολυκάρπου Κοροβέση, τοποθετήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος, με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Νικολάου.

Να αναφερθεί, ότι ο π. Ιερόθεος υπηρέτησε μέχρι σήμερα ως Αρχιερατικός Επίτροπος, Γραμματέας και Πρωτοσύγκελλος επί οκταετία στην ενιαία και καταργηθείσα Ιερά Μητρόπολη Αττικής, ενώ ευδοκίμως επί εικοσιπενταετία ως εφημέριος και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Εστίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ενώ τοποθετήθηκε Πρωτοσυγκελλεύων της αρτισυστάτου Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, όπου υπηρέτησε επί πεντάμηνο.

Τέλος, το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», εύχεται στον π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο για την νέα του διακονία δύναμη και φωτισμό του Θεού.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button