Επίκαιρα

Ηλεκτρονικό διαζύγιο (με ενα κλικ;)

Ηλεκτρονικό διαζύγιο

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Μετά από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του G5, τώρα έρχονται και τα ηλεκτρονικά διαζύγια. Που θα βγαίνουν πανεύκολα μέσω Ιντερνέτ, στο άψε σβήσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

 

Πώς αλλάζουν οι καιροί!

Παλιά για να βγει ένα διαζύγιο ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Όπως λέει και το Ευαγγέλιο, «ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω». «Παρεκτός λόγω πορνείας» όλες οι άλλες «αιτίες διαζυγίου» δύσκολα περνούσαν. Υπήρχαν μάλιστα και καλοπληρωμένα ειδικά γραφεία με μυστικούς πράκτορες, που παρακολουθούσαν τους άπιστους συζύγους προκειμένου να «τους πιάσουν στα πράσα» γυμνούς στο κρεβάτι και να έχουν αποδεικτικά στοιχεία «επ’ αυτοφώρω».

 

Παλιά υπήρχε μόνο θρησκευτικός γάμος. Αργότερα έγινε ο πολιτικός στο Δημαρχείο. Παλιά για να βγει ένα διαζύγιο – «αντιδικίας» όπως λεγόταν – με τις αναβολές, πρωτόδικες αποφάσεις, εφέσεις κλπ. περνούσαν 10 χρόνια. Αργότερα βγήκε το λεγόμενο «αυτόματο» διαζύγιο ύστερα από 4ετή διάσταση και το «συναινετικό» που βγαίνει σε μερικούς μήνες.

 

Σήμερα τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο. H έκδοση του συναινετικού διαζυγίου γίνεται ακόμα πιο εύκολη και τα ζευγάρια που αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους γλιτώνουν κόπο και χρόνο, καθώς το  διαζύγιο θα είναι «άϋλο» και θα βγαίνει σε χρόνο μηδέν ηλεκτρονικά μόλις με μερικά κλικ.

Με το νέο νόμο για το οικογενειακό δίκαιο προβλέπεται ότι οι δύο πλευρές μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr να λύνουν τον γάμο τους μέσα σε διάστημα 10 ημερών, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.

Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον ερχόμενο μήνα, Ιούλιο, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

 

Παλιά οι σχέσεις ανάμεσα στους νέους ήταν δύσκολες, από μακριά, συχνά με κρυφά ραβασάκια και οι γάμοι γίνονταν συνήθως με προίκα και προξενιό.

Σήμερα, αντίθετα, οι νέοι «γνωρίζονται» πανεύκολα μέσω Ιντερνέτ και επικοινωνούν μέσω Tablet, twitter κλπ.

Κι όσο εύκολα δημιουργούν μια σχέση, άλλο τόσο εύκολα την διαλύουν.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button