Ανακοινώσεις

Ημέρα Σταδιοδρομιας απο το Δ.ΙΕΚ Λημνου. Η Επαγγελματική κατάρτιση σε πλήρη όραση!

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ – Ενημέρωση για Πρακτική Άσκηση της Ειδικότητας “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” του Δ.ΙΕΚ Λήμνου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, που διοργάνωσε η Διευθύντρια του ΙΕΚ κα Ιουλία Λυγδά, για την ειδικότητά “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων”, την Τετάρτη 25/5/2022 , ώρα 17:00, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex.

Επίσημος προσκεκλημένος μας ήταν ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Τριανταφυλλίδης Παύλος.

Στην ημέρα Σταδιοδρομίας προκλήθηκαν επίσης και παρευρέθησαν εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου η Αρχιφύλακας κα Κάππα Παναγιώτα και η Υπαρχφύλακας κα Ανδριώτου Σοφία (Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας ), καθώς και οι αρχαιολόγοι ΙΔΟΧ της ΕΦΑΛΕΣ και εκπαιδευτές του Δ.ΙΕΚ Λήμνου και Βάγια Μαστρογιαννοπούλου, Δήμητρα Ζώη και Γιάννης Σουκάντος.

Εκτός από τους σπουδαστές του Δ’ εξαμήνου, προκλήθηκαν και συμμετείχαν και παλαιότεροι σπουδαστές του ΙΕΚ της ίδιας ειδικότητας, που ολοκληρώσαν τη φοίτησή τους τα προηγούμενα χρόνια, διότι δεν είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση τα προηγούμενα έτη.

Ο Προϊστάμενος της ΕΦΑΛΕΣ εξήγησε στους σπουδαστές τον ρόλο του αρχαιοφύλακα στο πλαίσιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τις απαιτήσεις και δυσκολίες του επαγγέλματος μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα των καθημερινών προκλήσεων που παρουσιάζονται στους χώρους αρμοδιότητας ενός αρχαιοφύλακα.

Η Διευθύντρια του ΙΕΚ παρουσίασε τις 6 Ειδικότητες του ΙΕΚ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Πρακτική Άσκηση των καταρτιζομένων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του ΙΕΚ και των σπουδαστών μας με την Αγορά Εργασίας, η γνωριμία με μελλοντικούς εργοδότες τους για την καλύτερη και πιο άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν Αρχαιοφύλακες, Αρχαιολόγους, Εκπαιδευτές, Σπουδαστές και ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Τριανταφυλλίδη Παύλο, ο οποίος παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του αποδέχτηκε αμέσως και με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Διευθύντριας του ΙΕΚ και τίμησε το ΙΕΚ Λήμνου με την παρουσία του στην Εκδήλωσή μας!!

Με τιμή,
Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου
Ιουλία Λυγδά

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button