Ημερίδα NewCracker απο το ΤΕΤΔ για την παραγωγή καινοτόμων κράκερ

Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ2EDK–02137).
Ημερίδα
Αξιοποίηση παραπροϊόντων και άλευρων εναλλακτικών του σιταριού για την παραγωγή καινοτόμων κράκερ.
(ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: NewCracker)
Διοργάνωση:
Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής
Εταιρία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ–ΛΗΜΝΟΣ”
Τόπος: Γαροφαλλίδειο Αμφιθέατρο – Συνεδριακή αίθουσα (Αίθουσα Νο 2)
26 Μαΐου 15:00–18:00
Η ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό.
14:30 – 15:00 Προσέλευση
15:00 – 15:20 Παρουσίαση του έργου NewCracker
“ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”
– Συντονιστής του έργου: Φωτεινή Ποριάζη, Εταιρία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ–ΛΗΜΝΟΣ”
“Η συνέργεια της τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής για την ανάπτυξη της παράδοσης”
– Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου: Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης
Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Παρουσίαση αποτελεσμάτων
15:20 – 15:40 Αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη: ιδιότητες, τεχνολογικές προσεγγίσεις.
– Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης
15:40 – 15:55 Αξιοποίηση παραπροϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα για την παραγωγή βιώσιμων και
υγιεινών τροφίμων
– Μουρτζίνος Ιωάννης, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
—————————————————————————————————————————–——————————
Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από το
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π.
Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ2EDK–02137).
15:55 – 16:10 Σύγχρονες τεχνικές χημικής ανάλυσης για τη διερεύνηση του αποτυπώματος τοπικών
προϊόντων ετικέτας, προώθηση των διατροφικών ισχυρισμών και της ανταγωνιστικότητας.
– Καλογιούρη Νατάσα, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
16:10 – 16:25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
16:25 – 16:40 Οι παράγοντες της διαπολιτισμικότητας και κουλτούρας στις μελέτες καταναλωτή και
αισθητηριακή ανάλυση προϊόντων.
– Κουκουμάκη Ι. Δανάη, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο
Αιγαίου
16:40 – 16:55 Μελέτη της διατροφικής αξίας και της βιοδραστικότητας καινοτόμων κράκερ με εναλλακτικά
άλευρα.
– Δέσποινα Χατζηχαραλάμπους, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Αντώνης Κουτελιδάκης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο
Αιγαίου
16:55 – 17:10 Τεχνολογικός χαρακτηρισμός καινοτόμων προϊόντων με παραδοσιακές πρώτες ύλες.
– Γιαννούτσος Κωνσταντίνος, υποψήφιος διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο
Αιγαίου
17:10 – 17:25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:25 – 17:35 Αξιοποίηση υποπροϊόντων οινοβιομηχανίας για παρασκευή αρτοσκευασμάτων.
– Ελένη Ναζίρη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
17:35 – 17:45 Υπολογιστικά εργαλεία στην επιστήμη τροφίμων.
– Καλούδης Ευστάθιος, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο
Αιγαίου
17:45 – 18:00 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης – Τοποθετήσεις κοινού και συμμετεχόντων
Κλείσιμο ημερίδας
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.