Λήμνος

Ειναι παγκόσμιο, εκει στο "πουθενά" !

«Παιδιά, ελάτε να δούμε την μεγαλύτερη ψηφιακή Βιβλιοθήκη του κόσμου!!!»

Τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα Πληροφορικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης Τάξης με την υποστήριξη του Υπεύθυνου Εργαστηρίου και καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας κου Νίκου Χαβιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα διαφορετικό.

 Η κα Ματίνα Γκόγκα, υπεύθυνη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard για το  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών» ξενάγησε  τους μαθητές μας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην μεγαλύτερη ψηφιακή Βιβλιοθήκη του κόσμου και στις μεθόδους  με τις οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν τα δεδομένα της για τη διάδοση της γνώσης.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν σχετικά με τη δομή του Πανεπιστημίου και την ψηφιακή του βιβλιοθήκη, τα πνευματικά δικαιώματα  και την πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Καθώς ο κυρίαρχος στόχος της ψηφιακής βιβλιοθήκης είναι η διαφύλαξη του παγκόσμιου πολιτισμού, εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση σε ψηφιακή μορφή της πρώτης σελίδας του αρχαιότερου χειρογράφου της Ιλιάδας του Ομήρου, που χρονολογείται τον 10ο  μ.Χ. αιώνα και  το οποίο φυλάσσεται στην Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας.  Σήμερα μπορεί ο καθένας, από κάθε γωνιά του πλανήτη,  να έχει πρόσβαση σ΄ αυτό το πλούσιο υλικό από τον προσωπικό του  υπολογιστή.

«Λοιπόν, καλή πλοήγηση στον ψηφιακό κόσμο της γνώσης και καλό διάβασμα!!!»

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button