Απόψεις

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Χύτρα ταχύτητας

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Χύτρα ταχύτητας

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

Ανάμεσα στις πρώτες επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν πάλι μετά τη χαλάρωση των μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα, είναι τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Σ’ αυτά ο κόσμος δεν πάει μόνο για να κουρευτεί, αλλά πιο πολύ για να ξεδώσει, να ενημερωθεί ή να κουτσομπολέψει. Οι πιο πετυχημένες και αγαπητές κομμώτριες είναι πραγματικοί εξομολόγοι. Όση ώρα δουλεύει το ψαλίδι άλλο τόσο δουλεύει και το στόμα τους.

Απορώ γιατί στις πρώτες επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν πάλι δεν περιλαμβάνονται τα καφενεία. Όπως ξέρουμε, τα καφενεία χαρακτηρίζονται και ως “Μικρή Βουλή”, ακριβώς γιατί εκεί γίνεται ευρεία ανάλυση της επικαιρότητας και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα.

Από αυτήν την άποψη μοιάζουν με τα κομμωτήρια. Έχουν όμως κι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα. Τα τελευταία χρόνια με την κρίση που έχουμε γίνει φτωχοί,  αποτελούν τον βασικό και ίσως μοναδικό τρόπο διασκέδασης. Μέχρι την καραντίνα πλήρωνες μόνο δύο ευρώ για έναν βαρύγλυκο και την έβγαζες εκεί στο καφενείο ή την καφετέρια οικονομικά ώρες ολόκληρες μέχρι το μεσημέρι που θα πας στο σπίτι

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα τους είναι η εκτόνωση. Στο καφενείο μπορείς να λες τα παράπονα σου, να σχολιάζεις τις επίμαχες φάσεις του ποδοσφαιρικού αγώνα, να δουλεύεις τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας που έχασε από τη δική σου, να βρίζεις ελεύθερα τους πουλημένους πολιτικούς, τα λαμόγια, τον Ερντογάν και γενικά την άδικη κοινωνία.

Σαν τη χύτρα ταχύτητας, που έχει μια βαλβίδα εκτόνωσης του ατμού, όταν αυτός συμπιέζεται μέσα και ψάχνει δίοδο διαφυγής.

Διαφορετικά, θα αρχίσουμε όλοι να έχουμε και να πηγαίνουμε σε ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο και ψυχίατρο.

Πρόσφατα κάποιος εργαζόμενος πήγε στον ψυχίατρο:

–       Γιατρέ, με έστειλε ο Διευθυντής μου για ετήσια προληπτική εξέταση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο και την ανάγκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά μου, έχω φίλους που με αγαπάνε, στην οικογένεια μου είμαστε όλοι ευτυχισμένοι…

Και ο ψυχίατρος τον ρωτάει:

–       Και πόσο καιρό διαρκεί αυτή η παθολογική κατάσταση;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button