Περιοδικό

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ Με το ζόρι Αγγλικά- τι γλώσσα μιλούσαν οι πρωτόπλαστοι;

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Με το ζόρι Αγγλικά

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Μετά το lockdown και τo rapid test τώρα ήλθε και το click away.

Με το ζόρι πάνε να μας μάθουν Αγγλικά και ίσως τελικά να μας κάνουν και το εμβόλιο υποχρεωτικά.

Τι είναι το click away;

Μπαίνεις στο Internet (διαδίκτυο), βρίσκεις το site (ιστοσελίδα) ενός store (μαγαζιού), βλέπεις τα products (προϊόντα και υπηρεσίες, π.χ. ρούχα, φαγητό, καφέ κλπ.), και κάνεις click (πατάς με το mouse ή το keyboard) την παραγγελίας σου.

Στη συνέχεια τηλεφωνείς στο μαγαζί και κλείνεις date (ραντεβού), ποια ώρα θα περάσεις από εκεί να πας να πάρεις την παραγγελία σου (take away), βγάζεις ηλεκτρονικά την σχετική άδεια εξόδου στο 13033, ντύνεσαι, bga; Βγαίνεις από το σπίτι και πηγαίνεις έξω από την πόρτα του μαγαζιού.

Εκεί λες το όνομα σου, έρχεται, απλώνει το χέρι  και σου κάνει delivery την παραγγελία σου, παίρνεις το πακέτο και φεύγεις away (μακριά για να μη κολλήσεις τον ιό).

 

Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει τα Αγγλικά και τις άλλες γλώσσες που μιλούσαν στον Κήπο της Εδέμ.

Εδώ λοιπόν και πολλούς αιώνες, οι φιλόλογοι, γλωσσολόγοι, θεολόγοι και άλλοι επιστήμονες είχαν την μεγάλη απορία, ποια γλώσσα άραγε να μιλούσαν οι πρωτόπλαστοι στον παράδεισο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και μελέτες από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια, οι ειδικοί κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Ο Αδάμ και η Εύα μιλούσαν σίγουρα Ιταλικά, διότι η γλώσσα αυτή εκφράζει καλύτερα τον έρωτα (Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Αντώνιος και Κλεοπάτρα, κ.ά.).

Ο καταραμένος όφις τους εξαπάτησε στα Αγγλικά, διότι η γλώσσα αυτή είναι η πιο κατάλληλη για τη διπλωματία (όπως δηλαδή οι διάφορες ανακοινώσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ κλπ για την Αγία Σοφία, για τις τουρκικές παραβιάσεις κλπ.).

Τέλος, μετά που αμάρτησαν οι πρωτόπλαστοι, ο άγγελος τους έδιωξε από τον παράδεισο, στα Τουρκικά!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button