ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ !

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, παρέστη σήμερα στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την ονοματοδοσία μέρους του προβλήτα Λιμένα Μυτιλήνης σε «Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου».
Η κα. Καλογήρου χαρακτήρισε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο εμβληματικό πρόσωπο, που αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης.
Ακολουθεί η σύντομη τοποθέτηση της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής:
«Χαιρετίζοντας τη σημερινή εκδήλωση που γίνεται με την ευκαιρία της ονοματοδοσίας του προβλήτα Μυτιλήνης ως πράξη οφειλόμενης τιμής στον Πλωτάρχη Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω το ιδιαίτερο ήθος ενός ανθρώπου που με τη συνολική στάση του και την αυτοθυσία του παραμένει για όλους ένα υπόδειγμα προσφοράς στους ανθρώπους.
Οφείλουμε όλοι πάντα να μην ξεχνάμε ποτέ ανθρώπους όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το εμβληματικό του πρόσωπο, αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης.
Στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου τιμάμε ταυτόχρονα σήμερα το ήθος και τις αξίες που οδηγούν καθημερινά την πράξη των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που όλοι γνωρίζουμε ότι δίνουν πάντα στην πρώτη γραμμή τον καλύτερο εαυτό τους.»

Σ.Σ. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ (limnosnea.gr)
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν κορυφαίος ανάμεσα σε εκείνους τους Μυτιληνιούς, και ήταν πολλοί, που στη μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015-16, όταν κάθε μέρα εφθαναν στο Νησί 1000δες πρόσφυγες, ως πλοίαρχος σκάφους του Λιμενικού διέσωσε, με το πλήρωμα του, 100δες πρόσφυγες, μισοπνιγμένους απο τη Θάλασσα.
Έφυγε απο τη ζωή απρόοπτα απο καρδιακό επεισόδιο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button