ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ηταν Μεγαλη, Εντυπωσιακή, η κινητοποιηση στη Λημνο !

Ήταν μια μεγαλη αγροτική κινητοποίηση στη Λήμνο, την επόμενη  αυτής της κεντρικής στο Σύνταγμα. Ήταν  γεμάτη συμβολισμούς και αισθήματα συμπαράστασης  σε ο,τι πανελλαδικά  γίνεται με αναφορές στα πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα (Κουνέλια, χαμηλές τιμές, μεταφορικά προβλήματα κλπ)  που έχει ο χώρος στη Λήμνο.

Ναι, η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε τρακτέρ,  κοντά στα 50,    και σε κόσμο !    Ενας κόσμος  που ηλικιακά είναι το μέλλον της Λήμνου. Αγρότες,  κτηνοτρόφοι  κυρίως,  που έθεσαν τα πολλά προβλήματα που έχει  ο χώρος αυτός  της τόσο σημαντικής πρωτογενούς παραγωγής.

Στις δυο συναντήσεις  που είχαν οι εκπρόσωποι της Κινητοποίησης  στο Δημαρχείο και στο Επαρχείο εξέφρασαν  με “πυρ Ομαδόν” την αγωνία τους  για το μέλλον.  Δυστυχώς και στις δυο συναντήσεις  έλειπαν  οι οικοδεσπότες: η Δήμαρχος  και ο Έπαρχος,  ως ευρισκόμενοι εκτός  Λήμνου,  και ειδικά για τον Επαρχο είχαν να πουν ότι είχε δηλώσει ότι θα ήταν  στο Επαρχείο, όμως  έλειπε στον Αγιοστράτη.

Στην Κινητοποίηση διέκρινες  μια  περηφάνια για τον Αγώνα τους. Τα Τρακτέρ  στολισμένα με σημαίες πέρασαν τη Λ. Δημοκρατίας  κορνάροντας  και με κυκλοφοριακή τάξη κατέληξαν στο Λιμάνι μπροστά στο Δημαρχείο. Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή !

Αργότερα επέστρεψαν  στο Επαρχείο και  είχαν  μια μεγάλης διάρκειας  συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη επί Αγροτικών Θεμάτων της Λήμνου,  τον π. Έπαρχο Άγγελο Βλάττα.  Εκει  αποφασίστηκε να παραμείνουν  και αύριο με  τα τρακτέρ μπροστά απο  το Επαρχείο (δεν έχουν διακόψει την κυκλοφορία)  για να συναντηθούν με τον Επαρχο και τη Δήμαρχο.

Τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, ένας  κλάδος   κυρίαρχος  στη Λήμνο, είναι  πολλά και βάζουν σε κίνδυνο την “ειδοποιό διαφορά”  για τη Λήμνο, που είναι η Αγροτική και Κτηνοτροφική παραγωγή.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και καταγεγραμμένα απεδόθησαν στις Τοπικές Αυτοδιοικητικές Αρχές.

Τη συζήτηση  στο Δημαρχείο, και περισσότερο στο Επαρχείο,  τα ανέλυσαν με πληρότητα οι εκπρόσωποι των  αγροτών και κτηνοτρόφων και εμείς,  ως ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  τα μεταδίδαμε συνεχώς “στον αέρα”

Οι Φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της επιτυχίας της σημερινής Κοινοποίησης !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button