Επίκαιρα

Κάδοι συλλογής ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών

Κάδοι συλλογής ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών

 Γραφει ο Θ. Δημητριάδης

Οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας μας εφαρμόζουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών.

Σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν τοποθετήσει μπλε μεγάλα καλαίσθητα και λειτουργικά δοχεία, όπου ο καθένας με μία απλή κίνηση μπορεί να εναποθέσει ρούχα ,παπούτσια και παιχνίδια που δεν χρειάζεται.

Στη συνέχεια γίνεται διαλογή και καθαρισμός εάν χρειάζεται για να είναι σε άριστη κατάσταση προκειμένου να διατεθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών και προνοιακών υπηρεσιών του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα πάνε για ανακύκλωση προκειμένου να κατασκευαστούν πανάκια καθαρισμού, μονωτικό υλικό, στουπιά, φόρμες εργασίας, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ.

Επίσης στους κάδους μπορούν να τοποθετηθούν τσάντες ,κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, παπλώματα.

Η ανακύκλωση είναι κομμάτι της κουλτούρας ενός τόπου. Και μια επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τους άπορους και ανήμπορους συμπολίτες μας.

Η τοποθέτηση των κάδων γίνεται συνήθως μπροστά σε σχολεία καθώς και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία τόσο στον Δήμο όσο και σε Κοινότητες του Δήμου. Έτσι συμβάλλουμε όλοι στην μείωση απορριμμάτων και την εξοικονόμηση χρημάτων. Επιπλέον επιβαρύνεται ολοένα και λιγότερο το περιβάλλον και εξοικονομούνται χρήματα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button