ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Και το Όνομα αυτου, τι; Το Δ.Σ αποφασίζει το όνομα του Πάρκου Μουδρου και εμείς προτείνουμε!

Και το όνομα αυτού… τι;

Ένα απο τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 31/8  είναι   η ονοματοδοσία του Πάρκου  Μουδρου !

Το όμορφο Παρκο με το  Θεατράκι μέσα,  είναι ένα απο τα πιο πετυχημένα έργα της τελευταίας 10ετιας  και εξ αρχής γινόταν  λόγος για να του δοθεί ένα όνομα,  κυρίως στο Θεατράκι

Ο Δημος το αποφάσισε  και το έχει στα προς ψήφιση  θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου! . Σίγουρα θα έχει “ετοιμο”  και το προτεινόμενο Όνομα του Πάρκου.

Μέχρι τότε ας κάνουμε τις δικες μας προτάσεις.

Ο Μουδρος ως Ιστορικός Τόπος θα πρέπει  να έχει ένα Παρκο με  επίσης Ιστορικό Όνομα ! Ξεκινάμε απ αυτό !

Καθως είναι παραλιακό σαν συνέχεια του Κόλπου του Μούδρου,  με τα μεγάλα Ιστορικά γεγονότα, ένα όνομα που θα ταίριαζε θα ήταν:  η 8η Οκτωβρίου, μέρα απελευθέρωσης του Νησιου! Επίσης το όνομα του Ναυάρχου  Παύλου Κουντουριώτη, ή του Θωρηκτού Αβέρωφ,  το οποίο απο τον Κόλπο του Μουδρου έγραψε τις πιο ένδοξες ιστορίες που  το σημαδεύουν.    Βέβαια  Πάρκο Θωρηκτού Αβερωφ ακούγεται κάπως περίεργα για Πάρκο   .

Η  πρώτη περίπτωση της 8ης Οκτωβρίου  είναι παγκοσμίως μια συνηθισμένη ονομασία με βαση  μεγάλες ιστορικές ημερομηνίες !

Εχει κατά καιρους ακουστεί και η πρόταση για το Ονομα του Γιάννη Ριτσου, ως προς το θεατράκι.

Ο Ριτσος συνδέεται ισχυρά με αυτόν το Τόπο αφού έμεινε  για  αρκετό διάστημα εξόριστος και στο Μουδρο και εκεί  έγραψε κάποια  γνωστά  λογοτεχνικά  Έργα του. Πως όμως να παρακάμψεις τη μεγάλη μέρα της 8ης Οκτώβριου για τη ονοματοδοσια του Παρκου.

Προτείνουμε το έξης: Να ονομαστεί  έτσι το Πάρκο και το θεατράκι σαν ένας  τόπος της Τέχνης και  του Πολιτισμού να πάρει το όνομα του Γιάννη Ριτσου.

Μεσα στο Παρκο  που πρέπει να αποπέμπει Ιστορία να αναρτηθούν σε διάφορα σημεία πλάκες και προτομές εις ανάμνηση σπουδαίων Πρόσωπων και Γεγονότων  της Περιοχής και της  Λημνου,  πχ. η υπογραφή της παύσης το Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστή  ως “Συνθήκη του Μουδρου”

Κάθε πρόταση εχει την αξια  της και μέχρι το Δημοτικό  Συμβούλιο να παρει την οριστικη απόφαση  περιμένουμε και άλλες προτάσεις και ιδέες !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button