Απόψεις

«Καλάθι υγιεινής και προστασίας» σε άστεγους

«Καλάθι υγιεινής και προστασίας» σε άστεγους

Επιμέλεια: Θ.Δημητριάδης

Παρών στη δράση «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (streetwork)» του Υπουργείου Εσωτερικών δηλώνει ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία αστέγων και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού. Προς την κατεύθυνση αυτή, «καλάθι» υγιεινής και προστασίας από την πανδημία, στους εγγεγραμμένους στο μητρώο αστέγων του Δήμου διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες της ΔΗΚΕΔΗΚ και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, προκειμένου να υπάρξει «θωράκιση» των αστέγων  από την πανδημία, σαπούνια (σε υγρή και στερεή μορφή), αντισηπτικά (υγρά και μαντηλάκια), γάντια, μάσκες και φυλλάδια ενημέρωσης διένειμαν εργαζόμενοι στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου στους 26 συνολικά άστεγους (εγγεγραμμένους στο μητρώο) συμπολίτες. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος αναφερόμενος στη δράση τόνισε: «Αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους περίοδο, επιβάλλεται να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και συλλογικά με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης και με έμφαση σε ένα ευρύ υποστηρικτικό δίκτυο προς τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας».

 (πηγή:Pierianews 2-4-20)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button